profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 16 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag 11 september in Capelle a/d IJssel

11 juni 2012

robvanderpoel

Het Comenius College heeft in samenwerking met de Hogeschool Rotterdam een programma samengesteld rondom de komst van Mr. Kanamori, de Japanse leraar die op dinsdag 11 september de Rotterdamse regio aandoet. In de ochtend is er een besloten bijeenkomst voor onderwijsbestuurders, adviseurs en leraren van de Hogeschool; de middagbijeenkomst met Mr. Kanamori in Capelle a/d IJssel is opengesteld voor iedereen.  Het 2e ComeniusOnderwijsFilmFestival (COFF),  een eerbetoon aan naamgever  Jan Amos Comenius is opgedragen aan èn wordt die dag geopend door Mr. Kanamori. U kunt zich hier aanmelden.

Comenius is  trots dat zij tot de gelukkigen behoort om Toshiro Kanamori te mogen ontvangen. Om een grotere kans te maken met de aanvraag bij de centrale organisatie van hetkind om Mr. Kanamori  te ontvangen, hebben Hogeschool Rotterdam en Comenius al snel voorgesteld om 11 september  de regio Rotterdam te verdelen in twee bezoeken: van 10.00 – 12.00 uur bij HR en de middag bij Comenius College aan de Lijstersingel.

De organisatie van deze middag is omvangrijk, mede door het vervroegen van het 2e ComeniusOnderwijsFilmFestival (COFF). Was het 1e COFF een eerbetoon aan onze naamgever  Jan Amos Comenius – ‘In elke leerling schuilt een kind’ –  en was de openingsfilm ‘Children full of life’, nu wordt het COFF 2012 opgedragen aan èn geopend door Mr. Kanamori. De essentie van zijn verbinding met de leerlingen:  ‘Als één iemand niet gelukkig is, is niemand gelukkig’  is een inspirerende boodschap voor alle onderwijsmensen.

Namens Comenius  is de dagorganisator Willemijn van Gellecum. Haar e-mail is wmevgellecum@comenius.nl

U bent vanaf 13.30 uur welkom in de aula van het Comenius College in Capelle aan den IJssel (Lijstersingel 18).

Mr. Kanamori zal rond 14.00 uur welkom worden geheten door Hans Neven met een kort vraaggesprekje. Daarna zal hij naar de leerlingen in de brugklasvleugel gaan om daar met TTO-leerlingen aan het werk te gaan. Tijdens deze les gaat in de aula het programma verder met de lezing van Marcel van Herpen. Er is pauze om 15.30 uur. Na de pauze  gaat het programma om 16.00 uur verder met het referaat van professor Kanamori over het onderwijssysteem in Japan en zal hij zijn manier van lesgeven belichten. Er is gelegenheid tot vragen stellen. Onder voorbehoud: uw vraag wordt vooraf verwacht bij communicatie@comenius.nl. U kunt ruimschoots informatie vergaren op onze Kanamori-pagina

Aansluitend organiseert het Comenius College een filmfestival. Was Mr. Kanamori op doek aanwezig van de openingsfilm ‘ Children full of life’ van het COFF 2011, nu opent hij het Filmfestival dat aan hem wordt opgedragen. Uit de lange lijst van indrukwekkende onderwijsfilms en inspirerende documentaires is dit jaar weer een selectie gemaakt: u kunt voor één film kiezen. Let u bij het inschrijven voor COFF 2012 op de lengte van de films: 6 films duren ongeveer 60 minuten en 4 films duren ongeveer 90 minuten. De middag wordt afgesloten met een Japans buffet.

Tijd   :   13.30 uur inloop koffie / thee staat klaar in hal
Optie 1  14.00 – 17.00 uur programma Kanamori zonder filmfestival en zonder Japans buffet.
Optie 2  14.00 – 19.00 uur: programma Kanamori met filmfestival en met Japans buffet
Optie 3  16.00 – 19.00 uur programma Kanamori met filmfestival en met Japans buffet

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie