profiel

Jan Metgod


Bekijk mijn profiel

twitter

Kwetsbaarheid versus ‘the show must go on’ hetkind.org/?p=59603

Ongeveer 16 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag 3 september in Almelo UITVERKOCHT

13 juni 2012

jan-metgod

Daar wilt u toch bij zijn op de eerste schooldag na de vakantie? De hoofdrolspeler uit de beroemde documentaire: “Children full of life” komt voor een reis naar Nederland. En hij begint op maandagmiddag 3 september in Almelo, op initiatief van OBS de Hagedoorn. Een eenmalige kans om live kennis te maken met de bijzondere onderwijsfilosofie van deze 65-jarige Japanse meester in levenslessen.  U kunt hierbij zijn en zich opgeven via het opgaveformulier. De bibliotheek van Almelo is de plaats van handeling.  Mr. Kanamori reist tot en met 12 september door heel Nederland. Meer informatie ook in dit artikel.

Hoe krijgen we de pedagogiek weer in de school? Die vraag staat centraal op de bijeenkomst op maandagmiddag 3 september.

Programma:

De dagvoorzitter van deze middag is Rob Koops van Prikkelz. De zaal is open vanaf 15.30 uur. Bij binnenkomst wordt u verwelkomd door onze dagvoorzitter. Hij zal u uitdagen u verwachtingen van deze middag onder woorden te brengen. Ook kunt u in stilte uw verwachtingen toevertrouwen aan de Ipad. Vragen aan meester Kanamori kunt u deponeren in een grote hoge hoed.

Na binnenkomst en ontvangst zal Jan Metgod, directeur van De Hagedoorn, iets vertellen over de aanleiding van de aanvraag bij het platform hetkind.
De dagvoorzitter gaat naar aanleiding van een compilatie van fragmenten van de documentaire in gesprek met meester Kanamori. Dit wordt afgewisseld met stellingen en vragen uit de grote hoge hoed. Na 60 minuten worden de bezoekers met een hapje en een opdracht weggestuurd. Dat geeft meester Kanamori even de tijd persoonlijk contact te zoeken met bezoekers. We sluiten af met een korte terugkoppeling. Om 18.00 uur willen we graag dat meester Kanamori ons geïnspireerd achterlaat met drie tips om het morgen direct heel anders te gaan doen.

U kunt zich hier aanmelden

We vragen van niet-OPOA medewerkers een bijdrage voor de onkosten van €10,- U kunt dit overmaken op bankrekeningnummer: 3013.03.525

Na betaling is uw aanmelding definitief.

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie