profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Over lef & leren: wankelmoed, kleerscheuren, adventskalenders en kastanjes hetkind.org/?p=60211

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag 10 september bij ‘Creatieve Dialoog’ in Arnhem

15 juni 2012

robvanderpoel

Op maandagmiddag 10 september 2012 bezoekt meester Kanamori Arnhem, op uitnodiging van platform hetkind en in samenwerking met NowhereECL; Pabo (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) en Interstudie-NDO.  Hij zal spreker zijn op de Creatieve Dialoog die we deze dag organiseren. U kunt zich voor de hele dag inschrijven, maar ook voor het middagdeel met Mr. Kanamori. De Japanse leraar, bekend van de documentaire Children full of Life, reist tussen 3 en 12 september door het hele land.

‘Children full of life’ biedt een indringend beeldverslag van Mr. Toshiro Kanamori, een inspirerende, zeer authentieke leerkracht die tegen de Japanse conservatieve stroom in verbondenheid creëert met en onder zijn leerlingen. Hij moedigt kinderen aan plezier te hebben en vertelt dat de kinderen zowel hun eigen sterke kanten als die van hun vrienden moeten bevestigen en laten bevestigen. Hij creëert een klas waar kinderen een sterke emotionele band hebben en reikt ideeën aan hoe je dat in het leven van kinderen kan .  Hij staat stil bij ‘hoe het is’. Zijn manier van werken is vastgelegd op film en wereldwijd veel bekeken .

Maandag 10 september: Creatieve Dialoog
Meester Kanamori is een van de sprekers op deze dag. Zijn verhaal zal ons inspireren ons  eigen verhaal hierin te schrijven.

De vragen: Hoe zijn wij trouw aan ons creatieve vuur (ons unique purpose en passie) en hoe geven wij dat vorm binnen het systeem waarin wij werkzaam zijn?

  • Hoe blijven wij staande (integriteit, resourcing) ondanks de waan van de dag?
  • Hoe creëren wij ruimte voor het mogen leren (lef, kwetsbaarheid en ruimte voor mislukking)?
  • Welk leiderschap vraagt dit van ons allemaal?

In een Creatieve Dialoog staat de vraag die ingebracht wordt  centraal. Middels uitdagende en creatieve werkvormen gaan wij op onderzoek uit met elkaar. Wat betekenen  deze vraag en de subvragen die daaraan verbonden zijn, voor onszelf en voor de organisaties waarin we werkzaam zijn?

Wilt u deze unieke ervaring meemaken? Zet datum en plek in uw agenda!

Maandag 10 september 2012, van 10.00 uur – 16.30 uur, locatie Pabo Arnhem, Ruitenberglaan 27 Arnhem

Kies vanuit 2 opties en schrijf je nu in met elene.peyer@interstudie-ndo.nl:

Na inschrijving ontvangt u een rekening, wanneer u deze betaald heeft bent u daadwerkelijk ingeschreven en ontvangt u uw toegangsbewijs en aanvullende informatie voor deze dag.

Optie 1 (100 plekken) 

Actief deelnemen aan de creatieve dialoog (en de ontmoeting met Dhr Kanamori).
Ik committeer mezelf voor een gehele dag! kosten € 75,– per persoon

Optie 2

De ontmoeting met Dhr Kanamori.
Ik committeer mezelf van 13.30 tot 15.00.  kosten € 25,– per persoon

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie