profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag 7 september in Amsterdam

16 juni 2012

robvanderpoel

Geplaatst in:

Op vrijdagmiddag 7 september bezoekt Mr. Kanamori het Pieter Nieuwland College in Amsterdam. Leerlingen van de eerste klas vwo vertellen verhalen en brengen een voorstelling ten tonele, deels zonder woorden. Als gast zal Mr. Kanamori om reacties worden gevraagd.  De voorstelling is geïnspireerd op de documentaire ‘Children Full of Life’, waarmee de Japanse leraar internationaal een bekend man is geworden.  Tussen 3 en 12 september reist Mr. Kanamori door heel Nederland. U kunt er ook in Amsterdam bij zijn. Voor aanmelding en tijden lees verder.

Lees meer voor het volledige programma en over het bestellen van kaarten.

De voorstelling zal worden gehouden in de theaterzaal van het Pieter Nieuwland College op vrijdagmiddag 7 september van 15.00 tot 16.30. Het adres is: Nobelweg 6, 1097 AR Amsterdam. De voorstelling in geïnspireerd op de documentaire van Mr. Kanamori ‘Full of Life’. Het vertellen van verhalen is de verbindende schakel tussen Rapucation en Kanamori. U zult muziek herkennen die in de documentaire te horen is.

Dit zijn de de onderdelen van de voorstelling:

  • Een lied gezongen door Peter van der Bosch, Zijn artiestennaam is Tony Scott, ook wel the Chief. Dit lied is geïnspireerd op de muziek van eerst 15 seconden van de documentaire.
  • Drie leerlingen vertellen in het Engels verhalen: My Scottish Friendships (Elsi), afkomst (Gabriël) en het weer (Rutger). Bij deze verhalen zal ook een band meespelen. Bij deze verhalen bedachten zij zelf muziek die zal life uitgevoerd worden tijdens de voorstelling.
  • Ook Mr. Kanamori zal een verhaal vertellen.
  • Ritmes gemaakt met “in 1 klap” uitgevoerd en gedirigeerd door leerlingen.
  • Dans gemaakt met “in 1 stap” en een eigen choreografie door leerlingen op muziek van Jimmy Boots, leerling van het PNC en tevens producer.
  • Een rap door alle leerlingen van V1b
  • Er is in de voorstelling tijd ingeruimd voor het stellen van vragen aan Mr. Kanamori.
  • Film, u ziet het eerste deel van de documentaire als afsluiting van de voorstelling.

Kaarten kunt u bestellen bij Lucy ’t Hart achter de link.

Aan de voorstelling werken mee:
dertig leerlingen uit klas V1b
Arjan Anema – bas
Enero Moestalam – Choreografie en gitaar
Allerd van Bremen – piano
Frank Affolter – regie en geluid / licht
Tom Bachmann – geluid / licht
Jimmy Boots – house beat en het produceren van muziek bij de teksten.
Johan ’t Hart – muziek
Peter van der Bosch – presentatie

Wilt u meer weten over de voorstelling?

 

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

 

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

 

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

 

 

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie