profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 32 minuten geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Tickets Kanamori ‘Full of Life’: middag (UITVERKOCHT) en avond 4 september in Eindhoven

19 juni 2012

robvanderpoel

Op dinsdag 4 september bezoekt Mr. Kanamori de provincie Brabant. De Japanse leraar, bekend van de documentaire Children Full of Life, legt een bezoek af aan ‘de klas van Ellen’ op De Bonckert in Boxmeer. In de middag en avond is hij te gast bij Fontys Eindhoven. In samenwerking met een groot aantal partners is er een middag- (helaas al UITVERKOCHT) en een avondprogramma. Er is een beperkt aantal plaatsen voor de open verkoop. Mr. Kanamori maakt tussen 3 en 12 september een reis door heel Nederland. U kunt er op veel plaatsen nog bij zijn, een ticket kost maximaal 25 euro.

De Brabantse dag begint op 4 september voor Mr. Kanamori in de ochtend met een bezoek aan de Bonckert in Boxmeer, in het bijzonder aan de klas  – groep 8 –  van Ellen Emonds. Dat is een besloten deel.

In de middag en avond zal Mr. Kanamori bij Fontys Pabo, Lismortel 25 in Eindhoven zijn.  Daar gaat hij in gesprek met de zaal. De organisatie heeft hem gevraagd om een paar vragen te bedenken die hij zou willen stellen over het onderwijs in Nederland. Natuurlijk worden er ook enkele fragmenten uit de film besproken. De bijeenkomst heeft een deels besloten, deels open karakter, waarbij de organiserende partijen hun eigen deelnemers uitnodigen. Er is een beperkt aantal vrije plaatsen te reserveren voor de volgende bijeenkomsten:

1e bijeenkomst: 15.00u. tot 16.30 uur.
2e bijeenkomst: 19.00u tot 20.30 uur.

Aanmelden via Ingrid Groot Bluemink van Fontys –   i.grootbluemink@fontys.nl

De organisatie van de dag is in handen van Fontys in samenwerking met Hogeschool De Kempel, Avans Hogescholen, OBS de Uilenspiegel, De Bonckert, Assocatiecoaching en Andere Blik.

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie