profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

twitter

De leraar als inspirator: over de morele voorbeeldfunctie hetkind.org/?p=61710

Gisteren op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Hoogleraar Willingham: Is onderwijzen een wetenschap of kunst?

3 juli 2012

gabrielletaus

Geplaatst in: Legitimering

Er wordt veel onderzoek gedaan naar ‘wat werkt’ op het gebied van het onderwijs. Maar we gaan ook vaak uit van aannames en valse theorieën. Eén van de wetenschappers die kritisch reflecteert op wat werkt en niet werkt op dit terrein, is hoogleraar Daniel Willingham. Willingham (cognitief psycholoog) stelt onder meer dan mensen op verschillende manieren leren, maar dat leerstijlen niet bestaan. In dit filmpje beantwoordt hij de vraag ‘Is onderwijzen een wetenschap of kunst?’ 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie