profiel

Arie C. de Bruin


Arie C. de Bruin
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Tickets Kanamori en Grün op één dag in Driebergen

3 juli 2012

Arie C. de Bruin

Op  5 september organiseert de Besturenraad Academie een speciale dag voor haar leden, waarin ook meester Kanamori een rol zal hebben. Op woensdagmiddag is er, direct na de lunch, een ontmoeting met de Japanse leraar én tegelijkertijd de presentatie van een boek van Anselm Grün. U kunt erbij zijn in theater Maitland, op landgoed De Horst in Driebergen vanaf half elf.

De Besturenraad Academie – Centrum voor christelijk onderwijs – nodigt al zijn leden uit om Kanamori te ontmoeten. De wens vanuit de organisatie is om met twee personen (een directielid en een leraar) deel te nemen aan het aantrekkelijke programma, mede verzorgd door Arie de Bruin en Besturenraad-adviseur Paul Boersma. De bijeenkomst duurt van 10.30 tot 13.45 uur. De ontmoeting met Kanamori vindt plaats na de lunch (13.00-13.45 uur). De kosten bedragen 50 euro per persoon.

Grüns visie
In de middag wordt het boek Levenslessen van Anselm Grün gepresenteerd (14.00-15.30 uur). Het boek bevat de visie van Anselm Grün op het onderwijs in reactie op vragen die Ton Roumen aan hem stelt. Hein Pieper is initiatiefnemer. Aan het boek leveren ook Nico Dullemans, Ton Roumen en Paul Boersma een bijdrage. Het boek is een uitgave van Ten Have. De kosten bedragen 25 euro. Elke deelnemer ontvangt automatisch een exemplaar van het boek.

Aanmelden
U kunt zich hier aanmelden.

Informatie
Locatie is Landgoed De Horst, De Horst 1, Driebergen.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Boersma, pboersma@besturenraad.nl, M 06 51 75 40 42.

De hele schoolreis van Mr. Kanamori door Nederland

Mr. Kanamori – bekend van de documentaire Children full of Life – maakt tussen maandag 3 en woensdag 12 september een toer door heel Nederland. Een en ander is mogelijk gemaakt door platform hetkind i.s.m. Ingrid Helsloot van Checkitin! en veel andere partners. Meer dan 4000 mensen wordt de gelegenheid geboden om deze unieke Japanse leraar te zien, te horen en te ontmoeten.

Voor informatie over de complete Kanamori-week en mogelijke deelname klik op deze link.
In deze onderwijsweek zal ook de eerste onderwijskrant van hetkind in een oplage van 15.000 exemplaren verschijnen. Daarnaast zal het boek van Mr. Kanamori (Schoolboek voor het leven) zijn vertaald in het Nederlands en in de verkoop komen. Op de website leest u de komende weken en maanden regelmatig over dit grootse evenement.

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie