profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Schouwingsdag: projecten ‘het nieuwe beroepsonderwijs’ in Amersfoort

12 juli 2012

Rikie van Blijswijk

Value in the Valley is een innovatie-instituut opgericht door de Hanzehogeschool Groningen, het Alfa-college, het AOC Terra, Van Hall Larenstein en RSG de Borgen. Bij dit instituut voeren studenten uit het (v)mbo en hbo gezamenlijk opdrachten uit voor het bedrijfsleven.  Op 6 december is een schouwingsdag in leerhotel ‘t Klooster in Amersfoort over de projecten die in het kader van de Regeling Innovatiearrangement bezig zijn het beroepsonderwijs te vernieuwen.

Studenten werken als projectmedewerkers in kleine groepen aan de opdrachten van bedrijven en zijn zelf verantwoordelijk voor de projectresultaten. Docenten en experts uit het bedrijfsleven ondersteunen de projectmedewerkers als coach, zodat de werkervaring voor de projectmedewerkers ook een leerervaring wordt.Een onderwijsproject in het noorden van het land, waarin het bedrijfsleven en scholen samen actief zijn.  Op het Platform voor Onderwijsprofesionals wordt in een filmpje duidelijk gemaakt waar het doel is van dit project en wanneer de participanten vinden dat het geslaagd is.

Waarover moet de dag gaan? Wil je weten hoe je medewerkers betrekt bij het innoveren? Wil je advies over het omzetten van onderzoeksresultaten in concrete acties? Of wil je weten op welke andere instellingen ze met hetzelfde probleem worstelen als jij? Laat het weten. En wees zo concreet mogelijk. Dan zoeken wij uit waar in de HPBO-projecten een mogelijk antwoord is te vinden op jouw vraag en proberen we daar mensen bij te zoeken die je kunnen helpen. Laat dus weten waar je interesse naar uit gaat, dan kunnen wij snel aan de slag. We zijn benieuwd naar je reactie!

Kijk voor meer informatie hier

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie