profiel

Joan Hofland


Joan Hofland
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Waak voor sociale pijn die lesgeeft aan sociale pijn hetkind.org/?p=59614

Ongeveer 3 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
De dromen van Jennifer en Maaike: ‘We gaan voor vijf sterren’

20 juli 2012

Joan Hofland

Geplaatst in: Partnerschap,

Joan Hofland schrijft over de vmbo-leerlingen van het Edudelta College in Goes. Als moeder van vier pubers weet zij als geen ander hoe belangrijk het is dat jongeren gemotiveerd aan de slag gaan. Op het moment dat ze een droom hebben en zich daarin vastbijten, fleurt ieder kind op. In acht wekelijkse aflevering vertelt een leerling over zijn of haar droom. Vandaag: Jennifer Mangold: kapster en Maaike van der Vliet: fotomodel. ‘We gaan voor vijf sterren.’

Jennifer: Kapster is een beetje een tuttige opleiding en dat past wel bij mij. Ik ben ook altijd aan het tutten met mijn haar en het lijkt me erg leuk om dat ook bij andere mensen te doen. Dat je een look bedenkt die goed bij hen past en ze gelukkig maakt met een nieuw uiterlijk. Je haar is wel een erg belangrijk onderdeel van je uiterlijk en het bepaalt ook de vorm van je gezicht. Je kunt er een goede eerste indruk mee maken.

Ik vind het erg leuk om met mijn handen bezig te zijn en ben best creatief. Regelmatig knip ik al het haar van mijn stiefvader en ook de hond neem ik onder handen. Ook probeer ik van alles uit met mijn eigen haar, al durf ik het vervolgens niet zo naar school te dragen, want daarvoor ben ik te onzeker. Wat ik nog wel moet leren is om met mensen te praten die je niet kent of omgaan met mensen die zeuren. Dat lijkt me nog wel lastig, maar is wel iets wat je moet kunnen als kapster. Na het vmbo ga ik de kappersopleiding doen op het ROC in Goes. Voor de foto zijn we daar al wezen kijken en het zag er erg leuk uit.

Maaike: Het lijkt me erg leuk om allemaal verschillende looks te krijgen als fotomodel; dat je in tijdschriften komt te staan en dat jongere meisjes daar naar kijken en jou als voorbeeld zien. Er is niet echt een opleiding tot fotomodel en het ligt echt aan je eigen inzet of je het gaat maken in de modewereld. Omdat het niet zeker is dat ik daar genoeg geld mee zal verdienen, wil ik de opleiding visagie en kapster gaan volgen bij het ROC. Dan maak ik daar mijn beroep van en probeer ik als fotomodel bij te verdienen. Ik ga deze winter een fotoshoot doen in de sneeuw, in bikini, om te laten zien wat ik ervoor over heb!

Ik denk dat ik wel een goed model kan zijn, omdat ik het niet erg vind als ze van alles aan mijn uiterlijk veranderen. Al verven ze mijn haar blauw, als het daarna maar weer de oude kleur krijgt. Al heb ik ook mijn grens: ik zou best mee willen doen met Hollands Next Topmodel, maar bij foto’s met teveel bloot zou ik toch proberen of dat niet anders kan.

Jennifer en Maaike: We willen samen heel graag een eigen wellnesscentrum beginnen. Een plaats waar mensen voor een dag of middag terecht kunnen voor sauna, massage, scrubben, zonnebank, kapsalon en visagie. Ze zeggen altijd dat je nooit een bedrijf moet beginnen met je vriendin, maar we kennen elkaar al heel lang, we hebben nooit ruzie en denken en zeggen vaak tegelijk hetzelfde. Je moet er wel voor zorgen dat je allebei je eigen huis hebt zodat je niet altijd samen bent. In Terneuzen is er nog geen wellness centrum. Wij willen er eentje beginnen bij Othene, dan gaan we voor het hoogste en maken er een 5-sterren centrum van, zodat ook de koningin langs komt!

De verhalen van de vmbo-ers zijn gebundeld in het boek ‘Klompen en Naaldhakken’, een idee en uitvoering van Joan Hofland. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met fotografe Sonja Obdeijn en het Edudelta College in Goes. En te bestellen bij jhofland@zeelandnet.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie