profiel

Joan Hofland


Joan Hofland
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
De droom van Myrthe: modeontwerpster!

27 juli 2012

Joan Hofland

Geplaatst in: Partnerschap,

Joan Hofland schrijft over de vmbo-leerlingen van het Edudelta College in Goes. Als moeder van vier pubers weet zij als geen ander hoe belangrijk het is dat jongeren gemotiveerd aan de slag gaan. Op het moment dat ze een droom hebben en zich daarin vastbijten, fleurt ieder kind op. In acht wekelijkse aflevering vertelt een leerling over zijn of haar droom. Vandaag: Myrthe Paauwe, 17 jaar, modeontwerpster.’Ik accentueer graag de mooie kanten van mensen.’

Ik kijk naar mensen, observeer ze en dan zie ik wat er absoluut niet kan en wat juist wel. Niet alleen qua kleding, maar ook wat betreft haar en make-up en houding. Ik heb zicht op wat mensen leuk staat en hoe je hun mooie vormen kunt accentueren en hun minder mooie vormen kunt camoufleren. Ik vind het erg leuk om de trends en kleuren goed te gebruiken. Je kunt je eigen creativiteit erin kwijt en je maakt het je eigen ding.

Het is begonnen met het maken van kleertjes voor mijn barbie’s. Ik maakte die bij mijn oma op de naaimachine en ook wel gewoon met naald en draad. Mijn oma maakt al haar kleding zelf, dus ik heb het wel van haar meegekregen. Sinds drie jaar maak ik ook kleding voor mezelf. Daar gebruik ik dan meestal patronen uit de Burda voor, omdat ik zelf nog geen patronen kan tekenen. Dat lijkt me heel gaaf om te leren. Ik heb al gekeken voor een modeopleiding, al lijkt het me ook heel leuk om als stylist bezig te zijn met het inrichten van huizen. Op de foto zie je mijn slaapkamer die ik zelf zo heb ingericht. Met mijn interieur ben ik ook altijd wel bezig, ben qua creativiteit wel breed geïnteresseerd.

Mijn droom is om als modeontwerpster mensen te stylen en mijn eigen merk te hebben. Dan kan ik echt helemaal mijn eigen ding neerzetten. Het zou ook erg leuk zijn om dan een modetijdschrift rondom mijn merk maken. Olclay Gulsen is mijn grote voorbeeld. Zij is een Nederlandse ontwerpster en heeft haar eigen merk Supertrash. Ze maakt erg mooie en redelijk chique kleding, die wel draagbaar is en niet overdreven of over de top.

Na het VMBO wil ik een modeopleiding gaan doen, en anders een andere creatieve opleiding. Ik wil in ieder geval bezig zijn met kleuren en vormen, want ik wil echt niet de hele dag op een kantoor werken, dat past echt niet bij me!

De verhalen van de vmbo-ers zijn gebundeld in het boek ‘Klompen en Naaldhakken’, een idee en uitvoering van Joan Hofland. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met fotografe Sonja Obdeijn en het Edudelta College in Goes. En te bestellen bij jhofland@zeelandnet.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie