profiel

Micha de Winter


Micha-de-Winter
Bekijk mijn profiel

Wilma van Esch


Wilma van Esch
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
‘Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding’

11 augustus 2012

Micha-de-Winter

Op het VNG Jaarcongres 2011 hield Prof. dr. Micha de Winter een boeiende lezing over zijn recente boek  ‘Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding’. Hij haalt een opvoedingsonderzoek aan waaruit blijkt dat ouders vooral gelukkige kinderen willen, die goed in hun vel zitten. Opvoeden is daarmee een individueel gebeuren geworden. De Winter is een van de komende sprekers op de Onderwijsavonden in Driebergen.

Bekijk de video met de lezing van Micha de Winter hier (29.29)

Zelden wordt genoemd dat ouders hun kinderen opvoeden tot zorgzame burgers, die iets over hebben voor anderen en de verantwoordelijkheid willen dragen voor in de samenleving. Dat perspectief en een positief jeugdbeleid, ook in onderwijs en opvoeding,  wordt door Micha de Winter verder uitgewerkt.

Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding

Zijn boek ‘Verbeter de wereld,begin bij de opvoeding’ heeft niet de pretentie om wereldproblemen op te lossen. Maar het heeft wel een hele duidelijke ambitie: namelijk om iedereen die zich met opvoeding, onderwijs en jeugdbeleid bezighoudt weer flink wat ambitieuzer te maken als het om sociale, maatschappelijke en globale doelen van opvoeding gaat. De manier waarop kinderen worden grootgebracht maakt immers groot verschil. Niet alleen voor hun eigen leven hier en nu, en tijdens de rest van hun bestaan. Maar ook voor de manier waarop mensen dagelijks met elkaar samenleven in allerlei sociale verbanden, voor de mate waarin ze bereid zijn actief te participeren in de politieke gemeenschap, en uiteindelijk ook voor hun betrokkenheid bij het leven en de problemen van mensen elders in de wereld.
Bron: BV Uitgeverij SWP Amsterdam

Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding, Vanachter de voordeur naar democratie en verbinding, ISBN: 978 90 8850 187 6

Deze lezing/video werd door Wilma van Esch aangedragen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie