profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Primeur: TEDx Education in Concertgebouw Amsterdam

12 augustus 2012

robvanderpoel

Voor het eerst in Nederland wordt dit jaar een TEDx Education conferentie georganiseerd. Geheel gericht op het onderwerp ‘educatie’ zullen nationale en internationale sprekers het aanwezige publiek, waaronder leraren, ouders, studenten en beleidsmakers, trakteren op inspiratie en mooie ideeën. TEDxAmsterdamED vindt plaats op donderdag 27 september 2012 in de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam.

Tickets voor dit event zijn niet te koop, deelnemers worden geselecteerd op basis van hun motivatie. Aanmelden voor TEDxAmsterdamED kan vanaf 13 augustus via http://www.tedxamsterdamed.nl.

Over TEDxAmsterdamED
De roep om verandering in het onderwijs wordt steeds luider en bereikt steeds meer mensen. TEDxAmsterdamED wil een bijdrage leveren aan de mind-set verandering van conventioneel naar open en vernieuwend onderwijs die langzaam maar zeker plaatsvindt. Dit unieke platform, gebaseerd op het wereldwijd bekende TED-format, heeft als voornaamste doel meer bewustwording te stimuleren bij iedereen die direct of indirect betrokken is bij educatie.
TEDxAmsterdamED ondersteunt de overtuiging dat het belangrijk is dat onderwijs in beweging blijft, waarbij niet één allesomvattende aanpak is of hoeft te zijn. TEDxAmsterdamED brengt een mix van changemakers bij elkaar, waarbij geheel in TED-stijl het publiek even belangrijk is als de sprekers.

Thema
Het thema van TEDxAmsterdamED is ‘Connected Worlds’. Educatie wordt niet beperkt tot klaslokalen, boeken, leraren en examens, maar wordt hier breder geïnterpreteerd. Educatie heeft te maken met onderwijs, maar meer nog met de rijke ervaring van groei, ontwikkeling en een leven lang leren. Het evenement richt zich dan ook op een divers publiek: leraren, schoolleiders, ouders, overheid, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, beleidsmakers en studenten zijn welkom om ideeën op te doen en uit te wisselen die een grote impact hebben op de toekomst van onderwijs in Nederland.

Programma en sprekers
Het programma en de sprekers line-up worden in de komende weken bekend gemaakt. Naast de klassieke TED ‘talks’ wordt de dag gecomplementeerd door entertainment en is er gelegenheid voor ontmoetingen en kennisdeling. TEDxAmsterdamED biedt ruimte voor 100 deelnemers.

Daarnaast zal het mogelijk zijn om het event te volgen via een livestream en via conversaties op Facebook en Twitter.

Organisatie
TEDxAmsterdamED wordt mogelijk gemaakt door een team van gedreven vrijwilligers en sponsoren. Het event wordt uitgevoerd in de geest van TED (Technologie, Entertainment en Design) waarbij de x staat voor onafhankelijk georganiseerd evenement.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie