profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
De maakbaarheid van geluk, een wetenschappelijke benadering

16 augustus 2012

robvanderpoel

Geplaatst in: Legitimering

De Amerikaanse psycholoog Sonja Lyubomirsky schreef in 2008 een boek ‘De maakbaarheid van het geluk – Een wetenschappelijke benadering voor een gelukkiger leven’. Haar boodschap? Gelukkiger worden is net zoiets als het verliezen van gewicht. Als je het echt wilt, kun je een duurzaam resultaat bereiken, maar het kost wel veel inspanning.  In deze video beantwoord ze de vraag wat geluk bepaalt. Interessant voor onderwijzers en opvoeders, omdat we ‘onze kinderen’ vooral gelukkig willen zien.  

Sonja Lyubomirsky: What Determines Happiness?

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie