profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Week van geluk: kinderen spreken geluksrede uit

30 augustus 2012

robvanderpoel

Geplaatst in: Partnerschap,

Maakt geld gelukkig? Familie? School? Nieuwe schoenen? Vrienden? De Stichting Gelukskoffer brengt een korte film uit. Een film van, voor en door kinderen. Over geluk… Wat is dat nou en waar word je gelukkig van?  In deze film vertellen kinderen van de basisschool over geluk. Het maakt onderdeel uit van de Geluksweek, van 17 t/m 21 september. Op maandag spreken kinderen van de basisschool de  geluksrede uit.

Geluk en het gevoel dat je gelukkig bent, zo blijkt uit verschillende onderzoeken, is voor vijftig procent genetisch bepaald, voor tien procent afhankelijk van omgevingsfactoren en voor veertig procent afhankelijk van de manier waarop je zelf je leven vorm geeft. Wat zou er gebeuren als je daarmee bij jonge kinderen zou beginnen? Voor de Stichting Gelukskoffer was deze vraag de reden  om een aantal jaren geleden ‘Gelukskoffer’ op te richten.

Wat is geluk voor jou? Op 19 september kijken alle kinderen in Nederland vanaf half 9 naar de korte film die 8 minuten duurt. Bij de film wordt  lesmateriaal aangeboden voor groep 4 – 8.  Dit lesmateriaal wordt aangeboden in samenwerking met kidsweek. Leraren kunnen vanaf 1 september het materiaal ‘voorkijken’ via de site van kidsweek.

De stichting Gelukskoffer heeft  een lesprogramma ontwikkeld  met als doel kinderen  in groep 7/ 8 op basisscholen te leren over jong persoonlijk leiderschap en geluk.  Inmiddels is in samenwerking met de  Rijksuniversiteit van Leiden wetenschappelijk aangetoond dat kinderen die dit programma hebben gevolgd meer zelfvertrouwen hebben. Geluk en leiderschap zijn ook belangrijk in het leven van volwassenen en bepalend voor de manier waarop we onze samenleving, organisaties en ons bedrijfsleven vormgeven. Ook hier willen we laten zien dat geluk een inspiratiebron en een gemeenschappelijke drijfveer kan zijn voor een betere toekomst. Welzijn en Welvaart zijn in deze optiek nauw met elkaar verbonden..

In de derde week van september; een week waarin de troonrede centraal staat, komen wij in actie voor meer geluk!  Deze week staat bol van de activiteiten om Geluk voor kinderen en volwassenen onder de aandacht te brengen.

Lees meer op de site: www.weekvangeluk.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie