inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Gabrielle Taus


gabrielletaus
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

Leerlingen concluderen: telefoon toch vooral negatieve invloed op leergedrag hetkind.org/?p=57171

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘De schoolbestuurder van de toekomst is geen rekenmeester, maar een verhalenverteller’

5 september 2012

gabrielletaus

‘De succesvolle bestuurder van de toekomst is geen rekenmeester, maar een verhalenverteller’. Henk Hagoort (bestuurder Nederlandse Publieke Omroep) duidde tijdens het Turner zomer event met deze stelling zijn visie op de gewenste rol van bestuurders in de publieke sector. Hij roept bestuurders op om op zoek te gaan naar hun idealen en aandachtig te luisteren naar wat medewerkers drijft  en wat voor hen betekenisvol is. Ook binnen het onderwijs.

“In het publieke domein staan de traditionele instituties onder druk. Scholen, de rechterlijke macht, zorginstellingen, de publieke omroep; ze genieten net als de politiek weinig vertrouwen. Het probleem is volgens mij dat de idealen en de verhalen uit het publieke domein zijn verdwenen. Onze idealen zijn onherkenbaar geworden, we praten niet meer de taal van onze medewerkers en we vertellen niet meer de verhalen uit de praktijk waar gewone mensen zich in herkennen.”

Hagoort’s diagnose: het ideaal heeft plaatsgemaakt voor de markt en het verhaal heeft het afgelegd tegen het systeem. Bestuurders zijn rekenmeesters geworden.

Hier vindt u zijn volledige voordracht. Henk Hagoort – idealen en kleine verhalen