profiel

Roel van Dael


Roel van Dael
Bekijk mijn profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

twitter

Veel data, weinig inzicht: in hoeverre is de Nederlandse onderwijsinspectie onderdeel van de empirische hetkind.org/?p=64524

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Jeugddocumentaire: ‘Anne heeft het moeilijk, vooral op school’

5 september 2012

Roel van Dael

Anne van Zon en Roel van Dael waren in november 2010 te gast bij DWDD om te praten over de jeugddocumentaire Anne Vliegt. Zij, leerling op Het Palet in Weert. Hij, haar favoriete leraar. Samen praten ze over de aanleiding voor de documentaire, haar leven met Gilles de la Tourette, een leven met ‘tics’. Zowel de trailer van de film als het interview kun je in dit artikel bekijken.

De 11-jarige Anne is een prachtig meisje. Een meisje waar je naar blijft kijken. En hoe langer je kijkt, hoe beter je ziet dat ze last van ‘tics’ heeft. Anne heeft Gilles de la Tourette. Daardoor doet haar lichaam soms dingen die ze niet wil, bijvoorbeeld zomaar een rondje draaien, of overal even aan likken. Anne heeft het soms moeilijk met haar afwijking, vooral op school. Ze is bang dat ze gepest wordt of uitgelachen. Daarom probeert Anne haar tics in te houden, maar dat valt niet mee. Het liefst ‘vliegt’ ze door het leven, want dan zie je niks en is ze op haar best. In de jeugddocumentaire ANNE VLIEGT zien we hoe Anne met haar tics leeft. Tics die ze uiteindelijk toch ook niet kwijt wil…

Deze film komt tot stand met een bijdrage van het Mediafonds, het Fonds Psychische Gezondheid en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Een productie van Zuidenwind Filmprodukties in co-productie met de NCRV.

Scenario & regie: Catherine van Campen

Zie ook www.annevliegt.nl

De trailer

Later was Anne met meester Roel te gast bij Mathijs van Nieuwkerk, hier zie je het interview.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie