inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
De leraar die ik ben: ‘Ik luister, vooral naar de kinderen en de ouders’

6 september 2012

robvanderpoel

De authenticiteit van Mr. Kanamori, zijn oprechtheid en zijn visie op onderwijs, is een voorbeeld voor veel leraren. Janny Grootelaar werd geprikkeld door vragen die over haar kern als leraar gaan. Waarom ben jij de leraar die je bent? Wat zijn sleutelervaringen in jouw biografie en waar haal jij inspiratie vandaan? Haar bijdrage.  ‘Ik luister, vooral naar de kinderen en de ouders’.

Foto Bob Barten www.bobfoto.nl

Mijn droom was om juf te worden van kleuters. Daarvoor moest ik eerst naar de MULO en vervolgens naar de Opleidingsschool voor Kleuterleidsters. Ik was elf jaar.

Mijn meneer van klas 6 vond dat ik me niets moest verbeelden. Want  ik kwam maar uit een arbeidersgezinnetje. De Huishoudschool was beter voor mij . Mijn droom spatte in één keer uit elkaar. Ontdaan en verdrietig ging ik naar huis.

Mijn ouders zijn vervolgens naar school gegaan. Ze hebben mij, tegen het schooladvies in, naar de MULO laten gaan.

En nu, dertig jaar later, sta ik nog steeds met veel plezier voor de klas. Daar luister ik vooral naar de kinderen en de ouders.

Janny Grootelaar
OBS De Hagedoorn in Almelo

Heb je zelf een bijdrage als leraar voor hetkind?
Stuur je tekst naar redactie@hetkind.org  

Meester Kanamori, de bekendste leerkracht van Japan, is in Nederland en geeft het antwoord op de vraag wat de opdracht van het onderwijs moet zijn: Leerlingen voorbereiden op het leven, met aandacht voor het individu, de ander én het collectief. Duizenden leraren en schoolleiders in Nederland  omarmen deze opdracht. Zij ontmoeten Mr. Kanamori en elkaar tijdens diens bezoek aan Nederland, tussen 3 en 12 september 2012. In deze tijden van grootste plannen en structuurwijzigingen in de politiek, laten zij zien dat het de mens zelf is die het verschil kan maken.