inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Martin Dogger


Martin Dogger
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘Eerst was er afwezigheid, die van het soort dat niet zo opvalt…’ hetkind.org/?p=57202

Gisteren op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet …

11 september 2012

Martin Dogger

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Martin Dogger vond op Youtube filmpjes over selectieve attentie en het kiezen van een focus bij het waarnemen. Waar let jij op, wat zie je en wat blijft er hangen op jouw netvlies? Dezelfde vraag is er ook voor de leraar in het onderwijs. Je hebt gekeken, maar wat heb je gezien? Twee testjes en de overdenking.

In het onderwijs gebruiken we een leerlingvolgsysteem en toetsen om te zien of een leerling gegroeid is. Dit filmpje laat zien dat er veel meer te zien is dan je in eerste instantie zou denken. Wanneer je gefocust bent op een ding, is het erg makkelijk om andere zaken te missen.

Het is prettig om een brede blik te houden op de ontwikkeling van het kind. Hoe maakt het kind het? Is er nog betrokkenheid? Gaat het vooruit met lezen? Wat vertellen de toetsen je? Wat vertelt jouw gevoel je? Wat vertellen jouw observaties je? Het volgen van kinderen bevat een breder palet van mogelijkheden dan de toetsen alleen.

Nog een filmpje om te zien of je goed oplet.
Hoeveel keer (passes) speelt het team in het wit elkaar de bal over?