profiel

Theo Wismans


Theo Wismans
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Lustrumfilmpje van Niekée, wat is er in vijf jaar gebeurd?

11 september 2012

Theo Wismans

Niekée Roermond, het facilitaire onderwijs- en activiteitencentrum is in maart 2007 in gebruik genomen. Niekée is geen traditionele school, maar een facilitair onderwijs- en activiteitencentrum voor het Mundium College, voor andere scholen en voor allerlei maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Het uitgangspunt is leerlingen voor te bereiden op een leven lang leren. Daarom zal naast de verplichte examenstof, het leerproces centraal staan. In het lustrumfilmpje kun je zien wat er in Roermond in de laatste vijf jaar is gebeurd.

Het doel van Niekée is leerlingen op te leiden tot leerenthousiaste, zelfverantwoordelijke, zelfverzekerde en democratische burgers.

Niekée ziet het diploma als een noodzakelijke mijlpaal in de ontwikkeling van de leerling, maar  scholing en ontwikkeling is veel meer dan examenstof. Niekée is samen met het schoolteam en de leerlingen een proces van trial en error, van vallen en opstaan in gegaan. “We hebben geen kant en klare oplossingen en stellen onze plannen altijd bij aan de hand van nieuwe inzichten. Een ding verandert niet, de overtuiging die we hebben dat de ontwikkeling van leerlingen zo belangrijk is, dat we niet kritisch genoeg kunnen zijn wanneer het gaat om te komen tot optimaal onderwijs. Dat betekent vooral streven naar individueel maatwerk. We hebben een enthousiast team, dat deze mening onderstreept en uitdraagt. Dat geeft ons het volste vertrouwen dat Niekée de bijzondere school is, die ons bij de opening voor ogen stond.”

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie