profiel

Nico van der Meer


nico van der meer
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Educatief diner in Ridderkerk: Good Work, doen wat er toe doet in scholen

25 september 2012

nico van der meer

NTO Effekt kondigt vier Educatieve Diners aan. De ingrediënten: een fijne accommodatie, een boeiend spreker, een thema en een voedzame, eerlijke maaltijd. Op donderdag 8 november spreekt Nico van der Meer als eerste vanuit het thema ‘Good Work, doen wat er toe doet in scholen’. U kunt zich aanmelden voor de lezing in Ridderkerk en eventueel het aansluitende diner. Meer informatie onder.

16.00 uur inloop,
16.30 – 17.45 uur lezing.
18.00 – 19.45 uur diner.

Nico van der Meer is directeur van NTO-Effekt en heeft een brede ervaring in het begeleiden van veranderingsprocessen in het primair onderwijs gericht op duurzame ontwikkeling van mens en organisatie. Zijn introductie tot het Educatief diner:

We leven in een tijd waarin prestaties, opbrengsten, resultaten als eerste genoemd worden als we over onderwijs spreken. De aandacht lijkt zich op de leerling te richten in plaats van op het kind. De ontwikkeling van het kind als geheel lijkt op de achtergrond te komen als taak van het onderwijs.

De toegenomen aandacht voor opbrengsten en het gedachtegoed van Michael Fullan is in Nederland versmald tot een sterke focus op taal en reken resultaten. Het oordeel dat het onderwijs niets is opgeschoten met de investeringen die zijn gedaan door het Sociaal Cultureel Planbureau begin januari 2012 past in dezelfde context.

In deze lezing gaan we in op het Good Work project van Howard Gardner. Het Good Work project  is ontstaan als een sociaal wetenschappelijke studie naar hoe mensen in hun werk staan. Vanuit welke morele doelen doen mensen hun werk en welke consequenties heeft dat voor de samenleving. Er wordt in deze studie een link gelegd tussen het sterk op prestaties gerichte (universitaire) onderwijssysteem in het Westen en ontwikkeling in de samenleving met grote gevolgen voor iedereen zoals de banken en schuldencrisis waar we nu midden in zitten.

Het onderzoek heeft geleid tot tal van projecten die één ding gemeen hebben: hoe kunnen we in ons werk én in ons onderwijs stilstaan bij 3 aandachtspunten: uitmuntend vakmanschap, morele verantwoordelijkheid en persoonlijke betrokkenheid. In de lezing leggen we ook een verbinding met de lezing van Tex Gunning, CEO van Akzo Nobel,  over op waarden gebaseerd onderwijs.

Alle onderwijsprofessionals die een brede kijk hebben op de ontwikkeling van het kind en een bijdrage willen leveren aan een samenleving die nu en in de toekomst de moeite waard is nodigen we van harte uit met mij in gesprek te gaan.

Nico van der Meer

Educatieve diners

Doel en werkwijze: Een interessante, inspirerende spreker houdt een (interactieve) lezing van  60-75 minuten. Het laatste deel van de lezing is het kunnen stellen van vragen aan de spreker. Na de lezing kan er gebruik gemaakt worden van bescheiden doch voedzame maaltijd. Tijdens deze maaltijd kan het gesprek onderling worden gevoerd maar ook met de spreker.

De kosten: De kosten voor deelname bedragen € 35,–.  Inclusief maaltijd bedragen de kosten € 60,–

Vanaf vier diners geldt een combinatietarief u ontvangt 20 euro korting. Inschrijven vooraf is noodzakelijk, na betaling is inschrijving definitief.  Annuleren is niet mogelijk, wel kun je kosteloos een vervanger sturen ( na bericht )

De accommodatie: De lezingen worden verzorgd in hotel van der Valk Ridderkerk te Barendrecht.
Dit hotel ligt direct aan de A15 en heeft een groot eigen parkeerterrein.

Zie routebeschrijving: http://www.valk.com/pages/?id=4032&propertyCode=RID&i=55

Meer informatie  info@nto-effekt.nl 0174-441333

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie