profiel

Anite van Oijen


Anite-van-Oijen
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Poster: 100 dingen die je op school doet om kinderen gelukkig te laten zijn

28 september 2012

Anite-van-Oijen

Ook op het Antonius Abt in Engelen is het schooljaar begonnen. Het lerarenteam onder leiding van Anite van Oijen stak direct de koppen bij elkaar. Wat kunnen en moeten zij dit jaar op school doen om de kinderen gelukkig te laten zijn? In vier minuten werden een paar jaar geleden al honderd dingen benoemd en die zijn inmiddels verwerkt in een poster. Ze hangen op de meest strategische plekken van de school, dus ook op het toilet. Haar bijdrage en de poster.

Het nieuwe schooljaar start ook op onze school met een teambijeenkomst. Samen ontbijten, lekker bijpraten om voorzichtig weer in het schoolleven te komen. Vervolgens de eerste teamvergadering die ons al iets verder in het schoolse bestaan dwingt. Tijdens die vergadering bespreken we doorgaans nog even wat de aandachtspunten voor het jaar zijn, wat er speelt, is er  altijd wel wat te melden over binnengekomen bestellingen, schoonmaakschema’s enz. Niet bepaald zaken die je het gevoel geven dat je blij bent dat de vakantie ten einde is en dat je het liefst zo snel mogelijk aan de slag zou willen.

Tijd dus om het eens anders aan te pakken!

We startten dit schooljaar met de film van meester Kanamori. Een behoorlijke groep collega’s had de film al eens gezien. Maar ik bedacht me, dat zou vast geen enkele belemmering vormen. Ademloos hingen we de hele film lang weer aan de lippen van de meester. In kleine groepjes ventileerden we onze gedachten en gevoelens. Zulke beelden moeten verwerkt worden!

Daarna bespraken we wat wij dit jaar op onze school zouden kunnen en moeten doen om onze kinderen gelukkig te maken. In vier minuten moesten we 100 dingen benoemen. En dat lukte ons gelukkig met gemak. De 100 items zijn inmiddels verwerkt in een poster. Deze hangen op de meest strategische plek van de school: De enige plek waar dagelijks of soms meerdere malen op een dag, echt even de tijd kunt nemen om er weer een paar te lezen: het allerkleinste lerarenkamertje van onze school : het toilet. Want 100 wegen om gelukkige kinderen op school te krijgen zijn zo geschreven,  maar vragen voortdurende aandacht om je er ook werkelijk aan te verbinden.

Bij deze de poster, gewoon uit te draaien op A3 op een willekeurig kopieerapparaat. KLIK HIER

Anite van Oijen
Onderwijsinhoudelijk directeur
Jenaplanschool Antonius Abt Engelen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie