inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Vorige week op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
‘Een iPad of tablet in school staat niet automatisch gelijk aan onderwijsvernieuwing’

30 september 2012

Rikie van Blijswijk

Larry Cuban toont aan dat scholen bij de invoering van iPads (of andere tablets) zich opnieuw vooral focussen op de ‘devices‘, het instrument zelf. Voor de rest gebeurt er qua ontwikkeling of vernieuwing in veel gevallen niets.  In iPads and Reforming Classroom Practice: Deja Vu? laat hij zien dat je te maken hebt met diverse factoren bij onderwijsvernieuwing en dat diezelfde factoren zich in een verschillend tempo ontwikkelen. Hij gebruikt de metafoor van een klok in een hotel, die de tijd in verschillende tijdszones aangeeft. Een blog van edublogger Wilfred Rubens.

There are such clocks for school reform also. Different reform clocks record the different speeds of reform talk, policy adoption, what happens in classrooms, and what students learn. Were these clocks in public view, policymakers, administrators, practitioners, and researchers would see that changes in policy talk and action have occurred but at different speeds, some far too slow for impatient reformers to notice. Framing reform as being recorded by different clocks makes the dominant belief in their constant failure a myth.

Scholen en onderwijsveranderingen hebben volgens hem te maken met verschillende klokken, die in een ander tempo lopen:

Lees meer hierover op de blog van Wilfred Rubens.