profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

We gaan het begrip 'volwassenheid' verder verkennen, zie ook nivoz-jaarthema en jaarprogramma: nivoz.nl/lezingen/jaart… twitter.com/nivoz/status/9…

Ongeveer 9 uur geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Workshop ‘Eigen Kracht op scholen’ in Utrecht: creëren van veilig leef- en leerklimaat

20 oktober 2012

robvanderpoel

Hoe kunnen leerlingen, leerkrachten en omgeving samen een prettige sfeer op school creëren? Op woensdagmiddag 28 november  en op 16 januari 2013 organiseert de Eigen Kracht Centrale de workshop ‘Eigen Kracht op scholen’ in Utrecht. Bestuurders, docenten en ondersteunend personeel van basis- en voortgezet onderwijs maken tijdens deze workshop kennis met de uitgangspunten van herstelgericht werken en hoe zij dit toe kunnen passen in hun dagelijks werk op school.

Een veilig schoolklimaat is een basisvoorwaarde om te kunnen leren. Op elke school doen zich wel eens problemen voor. Een herstelgerichte manier van werken bevordert een veilig en prettig klimaat voor leerlingen, leerkrachten en de omgeving van de leerlingen. De kern van herstelgericht werken is het vergroten van de kring van mensen die betrokken zijn bij een probleem. Iedereen krijgt hierbij de ruimte om zijn idee of visie te geven, waardoor er gelegenheid is voor overleg of confrontatie. De verantwoordelijkheid blijft hierdoor bij de betrokkenen zelf en de oplossingen zijn breed gedragen.

Tijdens de workshop wordt duidelijk wat ‘herstelgericht werken’ kan betekenen op scholen en welke ervaringen de Eigen Kracht Centrale heeft met het werken met kringen. Er is ruimte voor vragen en praktische vaardigheden worden geoefend.

Praktische informatie
De workshop bestaat uit één dagdeel en wordt gegeven op 28 november 2012 en op 16 januari 2013.

Inschrijven
Kosten: € 50,00 per persoon , inclusief koffie en thee
Data: 28 nov 2012 of 16 januari 2013 van 14.00 tot 17.00 uur
Trainers: Hedda van Lieshout en Johan Frentz.
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergstraat 9 3531 AJ Utrecht

Aanmelden via marietkroes@eigen-kracht.nl . Bij afmelding binnen één week voor
aanvang van de training worden de totale trainingskosten in rekening gebracht.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie