profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Over lef & leren: wankelmoed, kleerscheuren, adventskalenders en kastanjes hetkind.org/?p=60211

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
De beurt aan Mart de Kruif: ‘Wat is opdracht van het onderwijs?’ Meld je aan voor lezing 22-11!

2 november 2012

robvanderpoel

‘Omdat het leven onvoorspelbaar is, moeten mensen in staat zijn om zich te kunnen redden. Daarvoor is een formele organisatie nodig die informele relaties stimuleert. Vorming is daarbij belangrijker dan de outputgegevens. Reflectie belangrijker dan beoordeling’. Net als Tex Gunning in 2011 kijkt luitenant-generaal Mart de Kruif op 22 november ‘vanuit nieuw perspectief’ naar de opdracht van het onderwijs. Honderd mensen kunnen zijn lezing in Driebergen bezoeken, de entree is 25 euro.  U kunt zich alleen tevoren inschrijven.

Net als zijn voorgangers Herman Wijffels (2006), Hans Adriaansens (2008) en Tex Gunning (2011) is luitenant-generaal De Kruif door het NIVOZ als spreker uitgenodigd om vanuit nieuw perspectief zijn licht te laten schijnen op het onderwijs en zijn vraagstukken.

Wees Akzo-topman Gunning een jaar eerder op de noodzaak van waardegedreven onderwijs (klik Value Based Education), op donderdagmiddag 22 november 2012 reikt luitenant-generaal de Kruif zijn visie op leiderschap en verantwoordelijkheid aan als reflectie voor het onderwijs.

De NIVOZ-lezing start om 16.00 uur in theater Maitland in Driebergen. De entree is 25 euro. Aanmelden en betalen kan via deze link. Voor maximaal honderd mensen is er een plaats beschikbaar. U kunt uiterlijk tot vrijdag 16 november inschrijven, maar wij adviseren snel te reageren.

Over luitenant-generaal Mart de Kruif

De Kruif werd in 2011 Commandant der Landstrijdkrachten. Tussen november 2008  en november 2009 was hij ISAF-commandant in Zuid-Afghanistan. Daar voerde hij het bevel over 45.000 soldaten uit 24 landen. In een moeilijke periode, zowel nationaal als mondiaal, geeft generaal De Kruif op dit moment leiding aan een landmacht in transitie met als uitgangspunt een ander soort leiderschap. “Waar je vroeger ‘de dingen goed moest doen’, moet je nu ‘de goede dingen doen’.”

De Kruif gaat uit van relaties op basis van vertrouwen. Hij weet dat mensen op beslissende momenten samen verantwoordelijkheid kunnen nemen, als ze hebben geleerd om zelf beslissingen te nemen en daar zelf verantwoordelijk voor te zijn.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie