profiel

Job Christians


Job Christians
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Hoe kunnen we een sfeer creëren waarbij iedereen betrokken is en verantwoordelijkheid draagt? hetkind.org/?p=59939

Ongeveer 6 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Pasi Sahlberg in masterclass in A’dam, Deurne en Zwolle

10 november 2012

Job Christians

In zijn boek Finnish Lessons vertelt Pasi Sahlberg de geschiedenis van de Finse onderwijsvernieuwing.  De auteur beschrijft hoe Finland zijn successen boekte, zonder door een controversieel proces te gaan van implementeren van competitie of verantwoording op basis van toetsing. Het boek gaat in op de rol van de leerkracht en de relatie tussen onderwijs hervorming en verschillende sectoren van de samenleving. Van 16 t/m 18 januari 2013 bezoekt Pasi Sahlberg Nederland voor drie Masterclasses, in Amsterdam, Deurne en Zwolle. Dan wordt ook de Nederlandse vertaling van zijn boek gepresenteerd.

Pasi Sahlberg is Directeur Generaal van CIMO (Centre for International Mobility and Cooperation) bij het Finse Ministerie van Onderwijs in Helsinki. Hij promoveerde in 1996 aan de Universiteit van Jyväskylä (Finland) in 1996. Dr. Sahlberg woonde en werkte in Italië (Europese Commissie) en in de VS (Wereldbank) en heeft wereldwijd expertise opgebouwd op het gebied van onderwijsvernieuwing, schoolverbetering, de opleiding van leraren en leiders en het adviseren van beleidmakers en overheden. Pasi Sahlberg is een veelgevraagd internationaal spreker. De afgelopen jaren verschenen meer dan 100 publicaties van zijn hand o.a.: “The Fourth Way of Finland” (2011), “Rethinking accountability in a knowledge society” (2010), “Creativity and innovation through lifelong learning” (2009), en “Education Reform for Raising Economic Competitiveness” (2006). Dr. Sahlberg is bestuurslid van de ASCD en Associate Professor aan de Universiteit van Helsinki en de Universiteit van Oulu.

Pasi Sahlberg is van 16 t/m 18 januari 2013 in Nederland voor de release van de Nederlandse vertaling van zijn wereldwijde bestseller ‘Finnish Lessons’. Sahlberg is een van de meest invloedrijke onderwijsdenkers van dit moment. Hij biedt een passend West-Europees antwoord op de voortdurende stroom Angelsaksische denkbeelden over goed onderwijs. Hij noemt het de Global Education Reform Movement (GERM), die zich als een virus over de wereld verspreidt.

Masterclass Amsterdam (14.00u – 16.30u)

Verzorgd door CNA (Centrum voor Nascholing Amsterdam).

Deelname €125,- p.p. inclusief een exemplaar van Finnish Lessons (Nederlandse vertaling)
en de Discussiekaarten (t.w.v. € 44,90).

Masterclass Deurne (09.30u – 17.00u)

Inclusief lunch en middagprogramma met verdiepende sessies.

Verzorgd door Onderwijs Maak Je Samen in samenwerking met Hogeschool de Kempel.

Deelname €125,- p.p. inclusief een exemplaar van Finnish Lessons (Nederlandse vertaling)
en de Discussiekaarten (t.w.v. € 44,90). Download verdiepende sessies.

Masterclass Zwolle (9.30u – 12.00u)

Verzorgd door KPZ (Katholieke Pabo Zwolle).

Deelname €125,- p.p. inclusief een exemplaar van Finnish Lessons (Nederlandse vertaling)
en de Discussiekaarten (t.w.v. € 44,90).

Bent u niet in de gelegenheid om een van de masterclasses te bezoeken, maar wilt u toch over een Nederlands exemplaar van Finnish Lessons beschikken? Dan kunt u deze hier los reserveren. Let op: Boek zal medio januari 2013 geleverd worden.

Zie voor meer informatie de website van http://www.finnishlessons.nl/

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie