profiel

Roos Sohier


Roos Sohier
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
TEDxYouth, zaterdag in Amsterdam, zondag in Den Bosch: Dream big, then do it !

13 november 2012

Roos Sohier

Een dag na TEDxYouth Amsterdam, op zondag 18 november is er de Brabantse TEDxYouth-editie, in het Provinciehuis in Den Bosch. In het ochtenddeel staan  zeven inspirerende jonge mensen op de rode stip om hun ‘TED-talk’  houden. Een  heel diverse groep jonge mensen en ieder van hen heeft een bijzonder verhaal. Om 13.15 uur is er een interactieve durf-te-vragen sessie speciaal voor volwassenen.  De initiatiefnemers van TEDxYouthBrabantlaan, Roos Sohier en Marielle Hornstra, willen brainstormen over de continuïteit van dit evenement en hun droom verwezenlijken: dat over 5 jaar  TEDxYouth een begrip is in Brabant!

TedxYouth: het  event voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar!  Jongeren wordt een uniek platform geboden waar zij hun ideeën voor de toekomst kunnen delen met de hele wereld. Zij ervaren dat ze dromen kunnen realiseren en bij kunnen dragen aan veranderingen in de wereld. In Amsterdam is nu tweemaal met succes een TED-event voor jongeren in Nederland georganiseerd.  Geïnspireerd door dit succes zijn we met een enthousiast team ook in Brabant aan de slag gegaan.

En nu is het zover. Ook in Brabant hebben we er keihard aan gewerkt om jongeren een podium te bieden, om hun stem te laten horen.

Wat kan je zondag a.s. verwachten? In het ochtenddeel vertellen zeven jonge mensen ieder  een bijzonder verhaal:

  • Yvette Vugts (19 jaar) uit Den Bosch. Onze enige vrouw op het podium. Maar wel een heel bijzondere: deze fashionata is de bedenkster van de meest speciale modeshow van Nederland!
  • Dennis Hoekstra (23 jaar) uit Bergen op Zoom, een jonge ondernemer met een passie voor politiek.
  • En dan is daar Vincent de Wit (18 jaar) een bijzondere jonge online ondernemer uit Helmond. Wij zijn trots op de jeugdvisionair van Eindhoven in ons midden.
  • Sven Korving (19 jaar), een metalhead met bijzondere ideeën over de verbinding van cultuur en techniek.
  • En we hebben nog meer talent uit Eindhoven: Shaun Figaroa (18 jaar) een performer met een eigen platenlabel.
  • Jeffrey Arenz (18 jaar) uit Beuningen is de oprichter van Skizzle Nederland, een organisatie die zich inzet voor kinderen die worden of werden gepest.
  • En last but not least: Wesley Maurix (20 jaar), woordkunstenaar, dichter en schrijver die groots droomt.

Locatie: Provinciehuis, Brabantlaan 1 in ‘s-Hertogenbosch. Tijd: Ontvangst vanaf 9.15 uur

ü  Ochtendgedeelte met TEDx talks van 10.00 – 12.30 uur

ü  Middaggedeelte met interactieve sessie van 13.00 – 14.30 uur

ü  Afsluiting 16.00 uur

Het ochtendprogramma is om 12.30 uur afgelopen en dan gaan we gezamenlijk lunchen. Bezoek  onze website.  www.tedxyouthbrabantlaan.nl

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie