profiel

Carm Barten


Carm Barten
Bekijk mijn profiel

Dennis Oomen


Dennis Oomen
Bekijk mijn profiel

Ellen Emonds


Ellen Emonds
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Onderwijscafé op 28 november in Den Bosch: breng je vragen en twijfels mee!

19 november 2012

Carm Barten

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Op woensdag 28 november is er een onderwijscafé van hetkind in Den Bosch. Drie leraren hebben daartoe het initiatief genomen: Carm Barten, Dennis Oomen en Ellen Emonds – de Leraar van het Jaar 2012. Zij opent om 15.00 uur het café, dat plaats zal vinden in de foyer van Theater aan de Parade.  Gelieve tevoren aan te melden via  c.barten@kw1c.nl, de entree is gratis.

Carm Barten, Ellen Emonds en Dennis Oomen hebben de handen ineengeslagen om een informele leercontext te starten voor leraren uit Brabant. Volgens de bestaande formule van het maandelijkse onderwijscafé – klik hier – nodigen zij alle onderwijsmensen, leraren en Pabo-studenten uit om elkaar te inspireren  en kennis/ervaringen uit te wisselen.  Het café draagt een thema:

‘Kwetsbaarheid professioneel maken’

De leraar die hardop durft te twijfelen, ontwikkelt zich het snelst. Daarvoor moet je in beeld hebben wat goed voor kinderen is en iedere dag opnieuw jezelf de vraag durven te stellen of het je gelukt is bij te dragen aan de ontwikkeling van je klas, ook in de ogen van de kinderen. 

Kun je oprecht luisteren naar kinderen, ouders en collega’s als je zelf het antwoord al bedacht hebt? Versta je dan wat de ander zegt?

Leren wij onze kinderen alles zeker te weten, kennis te vergaren en informatie te verwerken? Of helpen we hen een onderzoekende en nieuwsgierige leerstijl te ontwikkelen waardoor verwondering over de wereld en interesse in de ander een basishouding wordt?

Leren we onze studenten op de pabo bewijzen te verzamelen om hun competenties aan te tonen? Of leren we hen dat het antwoord op al hun vragen te vinden is in hun leerlingen?

Kom ook en breng vooral je vragen en twijfels mee!

Waar: Theater aan de Parade, Parade 23, Den Bosch
Wanneer: woensdag 28 november 2012, van 15.00 – 17.00 uur
Deelname is gratis en het eerste drankje is van ons!
Aanmelden kan via een mailtje naar c.barten@kw1c.nl

Carm Barten (leraar op Antonius Abt in Engelen), Oomen (leraar op De Stuifhoek in Made) en Emonds (lerares op De Bonckert in Boxmeer) kennen elkaar vanuit het platform van hetkind en zijn alledrie betrokken bij de trajecten Pedagogische Tact van het NIVOZ.

Theater aan de Parade
Parade 23
5211 KL   ‘s-Hertogenbosch
www.theateraandeparade.nl

Het onderwijscafé in Den Bosch  is de tweede editie van een reeks café’s door het hele land. Leraren nemen zelf het voortouw om in hun regio een plek te creëren waar op informele wijze wordt geleerd en geïnspireerd. Hetkind kijkt wat nodig is en ondersteunt. Op 14 november is in Zwolle een soortgelijk café, georganiseerd door Martin Dogger. Zie foto en verslag in De Stentor onder.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie