profiel

Ferd van den Eerenbeemt


Ferd van den Eerenbeemt
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Hoe kunnen we een sfeer creëren waarbij iedereen betrokken is en verantwoordelijkheid draagt? hetkind.org/?p=59939

Ongeveer 4 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Manifestatie Leraren met Lef, deze keer in Amsterdam

8 januari 2013

Ferd van den Eerenbeemt

Er komt een nieuwe manifestatie Leraren met Lef in 2013! Op zaterdag 9 maart verzamelen zich maximaal driehonderd leraren in Amsterdam, op de locatie Pakhuis De Zwijger onder de noemer ‘Teachers Connected; excelleren door samenwerken’. In tegenstelling tot vorig jaar (met 500 deelnemers) is de toegang gratis, maar is het programma nog meer gericht op leraren die met en van elkaar (willen) leren. Schrijf je snel in via info@lerarenmetlef.com of bekijk het programma met o.a. De Lerarentafel en De Parade. 

De stichting Leraren met Lef organiseert jaarlijks een manifestatie voor en met leraren met lef.

WAAROM?
Dag in dag uit zijn individuele en groepen leraren bezig het onderwijs te verbeteren. Enthousiast en gedreven halen zij het beste uit leerlingen. Dat doen zij soms tegen de stroom in, waardoor zij energie dreigen te verliezen. Dat mag niet gebeuren!

Juist de leraren die het heft in eigen handen nemen, hebben steun van elkaar nodig. De manifestaties van Leraren met Lef maken het mogelijk hun krachten te bundelen. Zo worden zij zichtbaar en beeldbepalend voor het imago van het leraarschap. Deze leraren zijn een voorbeeld en inspiratiebron voor elkaar en voor leraren in opleiding.

Tijdens de manifestaties brengen we netwerken van initiatiefrijke leraren bij elkaar, wisselen we lefpraktijken uit, leggen leraren verbindingen met andere succesvolle leraren, dragen keynote speakers bij, delen we het gedachtegoed en krijgen we meer zicht op de toekomst van de beweging.  Dat alles op locaties met een eigentijdse sfeer die past bij een leraar met lef: eigenwijs, in onderlinge samenwerking, vrolijk en bijzonder. Het industriële erfgoed van De Fabrique, een voormalige mengvoederfabriek, vormde de ideale locatie van de manifestatie in 2012. Beleef de manifestatie van 14 april 2012 opnieuw via tweetsbinnengekomen e-mails,foto’s, of een samenvatting in Storify

De locatie van 2013 is Pakhuis De zwijger in Amsterdam.

IDEEËN
Lever ideeën aan voor de manifestatie van 2013 of reageer op het voorlopige programma

Leraren met Lef is een initiatief uit 2009. Wij bundelen positieve krachten en initiatieven en brengen die met elkaar in contact. Leraren met lef blijven weg van de negatieve beeldvorming. Zij zijn immers dag in dag uit bezig met het verbeteren van hun onderwijs en dat van hun team of school. Dat doen zij omdat zij een sterke ‘drive’ hebben om kinderen te laten leren en zich te ontwikkelen tot goede burgers. Vele goede initiatieven hebben een lokaal karakter en blijven hierdoor relatief onzichtbaar. De beweging Leraren met Lef wil al deze lokale initiatieven in ons land bundelen en de energie die daarbij vrijkomt benutten om de beeldvorming over het onderwijs op een positieve manier te beïnvloeden. Leraren met lef nemen zelf initiatieven en verbinden zich op de werkvloer. Zo laten zij zien wat ze voor het onderwijs betekenen.
Een vaste kern van leraren is al een paar jaar actief om initiatieven van collega’s op een positieve manier te verbinden. Persoonlijke ontmoetingen tussen leraren en aankomende leraren, inspiratiebijeenkomsten en debatten, hebben tot nu toe geholpen om beter zichtbaar te worden. Op de manifestatie laten we de grote kracht van leraren met lef zien en richten we ons op samenwerking binnen teams, met de schoolleiding, met bedrijven en collega-instellingen en met de lerarenopleidingen.

Het manifest is hiervoor een belangrijk instrument.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie