profiel

Ivo Reijerts


Ivo Reijerts
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
School en maatschappij op IJburg College: 53 vmbo-leerlingen, 53 businessplannen

15 januari 2013

Ivo Reijerts

Ivo Reijerts voelt zich een trotse leraar op het IJburg College in Amsterdam. In het project ‘Be a Businessman’ hebben 53 VMBO-ers uit het examenjaar (vierdejaars) een ondernemingsplan geschreven voor hun eigen bedrijf.  Aan het project werkten 45 ondernemers en ondernemende professionals mee, die zich twee werkmiddagen dienstbaar hebben gemaakt aan het realiseren van een individueel businessplan. ”De een wilde personal trainer worden, de andere een kledingzaak. Maar er is ook een jongen die zijn eigen vliegtuigmaatschappij heeft opgericht, maar ook dat is gelukt.’ Een videoreportage van IJburg: 53 vmbo-leerlingen , 53 ondernemingsplannen.

Het is de missie van het IJburg College om ons onderwijs aan de werkelijkheid te koppelen. Binnen onze school was er te weinig capaciteit en expertise om alle 53 vmbo-leerlingen de individuele aandacht te geven die zij bij het maken van een ondernemingsplan nodig hadden. Daarom hebben er aan dit project zo’n 45 ondernemers en ondernemende professionals meegewerkt. Aan wie enorm veel dank voor hun inzet.

In het project zijn twee middagen met ondernemers en ondernemende professionals geweest. Er werden twee vmbo-leerlingen aan één ondernemer gekoppeld. De eerste werkmiddag was op school, de tweede bij de ondernemer op kantoor. Op de einddag hebben alle leerlingen hun bedrijf gepresenteerd aan aan een grote groep ondernemers, die de plannen en Elevator Pitches hebben beoordeeld.

Van het hele project is een filmpje gemaakt, zie hier het resultaat.

Groet van een trotse meester, Ivo Reijerts

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie