profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Actie voor Sint-Maarten: de kinderen nemen het heft in handen hetkind.org/?p=60248

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Conferentie Duurzame Pabo: ‘Hart voor een duurzame basisschool’ in Utrecht

30 januari 2013

robvanderpoel

Op woensdag 6 maart 2013 organiseert Duurzame PABO in Utrecht de conferentie ‘Hart voor een duurzame basisschool’. Tijdens deze middag laten we de goede voorbeelden uit de praktijk zien.  Plaats van handeling is de Marnix Academie. Er is dit jaar veel aandacht voor sociale duurzaamheid waarbij zorgen voor jezelf en voor de ander centraal staat.

Zonnepanelen op het schooldak, les over duurzame energie, speciale aandacht voor wereldburgerschap, een groen schoolplein, voorlezen op de Dag van de Duurzaamheid of meer natuuronderwijs. Steeds meer basisscholen besteden gericht aandacht aan natuur, milieu en duurzaamheid. Ontmoet op deze dag vernieuwers in het basis- en pabo-onderwijs. En raak geïnspireerd door de goede voorbeelden in het land!

Meer informatie en aanmelden op de website: hartvooreenduurzameschool.nl

Conferentie ‘Hart voor een duurzame basisschool’
6 maart 2013 – 13:30 – 18:00 uur – Marnix Academie, Utrecht
Dagvoorzitter: Antoine Heideveld (coördinator binnen het programma Duurzaam Door)

Programma

13.30 tot 14.00 uur: Inloop met koffie en thee
14.00 uur: Opening door Gerard Veerbeek voorzitter College van Bestuur Marnix Academie en bestuurslid Duurzame PABO
14.15 uur: Hart voor een duurzame basisschool.
André de Hamer (coördinator Duurzame PABO) en Ellen Leussink (expert onderwijs binnen het programma Duurzaam Door)
Praktijkvoorbeelden brengen de leerkrachtcompetenties duurzaamheid tot leven. André de Hamer en Ellen Leussink vertellen over het eerste deel van hun zoektocht naar mooie voorbeelden. En maken graag samen met u een begin aan het tweede deel.
14.35 uur: Expeditie Geluk! Peter Heres (directeur stichting Gelukskoffer)
Ieder mens heeft recht op een zorgeloze kindertijd. Toch is dat lang niet vanzelfsprekend. Er zijn tal van oorzaken waardoor kinderen in de praktijk vaak niet goed in hun vel zitten. Van moeilijke familieomstandigheden tot pesterijen op school. Nationaal Fonds Kinderhulp, stichting Gelukskoffer en Duurzame PABO hebben een droom om daar verandering in te brengen. Een droom waarin kinderen handreikingen en steun ontvangen om zorgelozer en weerbaarder door de laatste jaren van de basisschool te gaan. Deze droom heet Expeditie Geluk!
14.55 uur: PRISE: het meten van Leren voor Duurzame Ontwikkeling.
Gerben de Vries (Marnix Academie en Duurzame PABO)
Hoe meet je Leren voor Duurzame ontwikkeling in je basisschool? Waar let je op, wat weeg je en hoe zet je gerichte, samenhangende stappen op het gebied van visie, beleid, milieuzorg, onderwijsuitvoering en evaluatie?
15.15 uur: Pauze
15.30 uur: Workshops
17.00 uur: borrel

Meer informatie: Flyer Hart voor een duurzame basisschool – webversie

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie