profiel

Heleen de Bruijn


Heleen de Bruijn
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 12 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Britse onderwijsdocumentaire: ‘We are the children we’ve been waiting for’

6 februari 2013

Heleen de Bruijn

De documentaire We Are The People We’ve Been Waiting For uit 2009 onderzoekt hoe innovatieve benaderingen in het onderwijs een nieuwe generatie kan helpen het beste uit zichzelf te halen. Daartoe staat het leven van vijf Britse tieners en hun uitdagingen centraal.  ‘We geven kinderen die enorm getalenteerd en gemotiveerd zijn het etiket dat ze niet goed functioneren. Alleen omdat ze niet goed in onze structuren passen.’

De 17-jarige David Bryant bezocht alle scholen in Swindon, maar kan nergens zijn draai vinden. Hij heeft een lastige jeugd, is gefrustreerd over het schoolsysteem en voelt zich mislukt. Volgens documentairemaker Lord Puttnam is bijna de helft van alle Britse volwassenen vroeger bezien als middelmatige of slechte leerlingen op school. Met als gevolg dat 2,8 miljoen van deze Britten zeggen dat ze het gevoel hebben een mislukking te zijn tijdens hun vervolgopleiding.

De boodschap van de film: Zorg dat jongeren allemaal de steun en mogelijkheid krijgen zijn of haar individuele talenten te ontplooien en dat iedereen met trots en zelfvertrouwen de school verlaat.’

We Are The People We’ve Been Waiting For from James Cross on Vimeo.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie