profiel

Dennis Oomen


Dennis Oomen
Bekijk mijn profiel

Ronald Heidanus


Ronald Heidanus
Bekijk mijn profiel

Marcel Kesselring


marcelkesselring
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Streven naar volwassenheid: ‘Waar voel ik een grens bij het oplossen, voorzeggen, begeleiden, spiegelen en v hetkind.org/?p=60766

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Nog één week: Onderwijscafé in Breda, terug naar de hoeksteen: vertrouwen! Meld je aan…

6 februari 2013

Dennis Oomen

Steeds meer leraren staan op, willen zich ontwikkelen en zoeken de dialoog. Dennis Oomen, Ronald Heidanus en Patricia van Slobbe hebben het initiatief genomen om een onderwijscafé in Breda te organiseren op woensdagavond 3 april. Plaats van handeling is het E-lab van Innofun, een omgeving  die door Marcel Kesselring is aangeboden. De avond – met ondersteuning van leraren uit The Crowd – staat in het teken van ‘vertrouwen’. Speel je met een vraag rondom vertrouwen, wil je jouw verhaal delen en inspireren of wil je alleen komen luisteren? Iedereen uit het onderwijs is vanaf 19.30 uur welkom! Geef je wel tevoren op bij: patricia@kultiv8.nl

Vertrouwen is het hopen dat de ander op wie we rekenen de positieve verwachtingen die we in hen hebben, zullen kunnen invullen. Het is een relatie aangaan. Lao Tse wist het al: je krijgt geen vertrouwen wanneer je dit ook niet geeft. Vertrouwen is luisteren, de ander serieus nemen. In het onderwijs betekent dat het geloof dat de leerling blijft exploreren, vragen en ontwikkelen!

Het hedendaags onderwijs is zo complex dat afstemmen, de tijd om perspectief te nemen en maatwerk bieden nauwelijks mogelijk lijkt. En toch, een andere tijd betekent ook nieuwe uitdagingen, zowel over de visie op leren als de inzet van nieuwe media. Hoe om te gaan met mobieltjes, sociale media? Verbieden? Of vertrouwen we leerlingen en spreken we ze aan op hun gedrag? Vertrouwen zit door alles verweven.

Het start bij jou als mens en leer-KRACHT! Jij maakt het verschil…!!

Durf je te vertrouwen… ?
Zelfs over je twijfels en onzekerheden, net als meester Kanamori?
Is ‘tegenstroom misschien juist wel ‘dé stroom’?
Vertrouw je op je onderbuikgevoel?
Vertrouw je de leerlingen?
Vertrouw je op je team, je leidinggevende, ouders, externe instanties?

Dit onderwijscafé van hetkind, met ondersteuning van The Crowd, staat in het teken van ‘vertrouwen’. Speel je met een vraag rondom vertrouwen, wil je jouw verhaal delen en inspireren of wil je alleen komen luisteren? Iedereen uit het onderwijs is welkom!

Waar: eLab, Stadionstraat 20, Breda. Route klik hier
Wanneer: woensdag 03 april 2013 van 19.30 – 21.00 uur
Deelname is gratis en aanmelden kan via de mail: patricia@kultiv8.nl

Tot 3 april, namens Patricia van Slobbe, Dennis Oomen,
Ronald Heidanus en Marcel Kesselring  respectievelijk leraar op Graaf Engelbrecht (Breda), De Stuifhoek (Made), Brederocollege (Breda) en onderwijsadviseur Innofun (Breda)

HETKIND  is een representatie van een visie op onderwijs waarin de ontwikkeling van het kind centraal staat. Deze visie krijgt handvatten door middel van zeven leidende principes, de uitgangspunten. Het is tevens de plek waar leraren, schoolleiders, ouders, wetenschappers, ondernemers en andere betrokkenen elkaar vinden, inspireren en legitimeren in het ontwikkelen van een goede onderwijs- en opvoedingspaktijk. Op www.hetkind.org komen theorie en praktijk samen. Alle artikelen, filmpjes en columns worden aangedragen vanuit eigen, persoonlijke betrokkenheid. Iedereen die zich aansluit op de website wordt zichtbaar en sympathiseert met de uitgangspunten.

 

The Crowd is een kans voor zelfbewuste onderwijsprofessionals die:
1. Willen excelleren. Leerlingen laten leren is de grote uitdaging van iedere leraar. Dat vraagt om een lerende houding, gedegen vakkennis en meesterschap in klassenmanagement, didactiek en pedagogisch handelen;
2. Vrij willen zijn om eigen keuzes te maken
3. Een bijdrage willen leveren aan het onderwijs van de toekomst. En wie weet, zet je samen iets in beweging wat veel scholen en de politiek niet voor elkaar krijgen: vernieuwend onderwijs voor de toekomst . www.thecrowd.nl

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie