profiel

Angeline Smits


Angeline Smits
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Villa-café in Huizen: ‘Het Nederlandse onderwijs in watertrappelstand’

10 februari 2013

Angeline Smits

Geplaatst in: Legitimering

McKinsey deed internationaal onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. ‘Hoe wereldwijd de beste onderwijssystemen steeds beter worden’. Welke concrete stappen moeten er gezet worden om ons onderwijs zo in te richten dat de leerlingen goed op de toekomst worden voorbereid? In het Villa Café van woensdagmiddag 13 februari in Huizen laten Arne Gast – partner bij McKinsey en Hans van Hest – directeur van de meester Kremerschool – je  een inspirerende presentatie zien hoe zo’n verbetertraject er in de praktijk uitziet. Aanvang 14.30 uur, locatie Villa Primair in Huizen. Lees meer en meld je aan. 

Ons onderwijs is beter dan we denken, maar niet zo goed als we willen. Er wordt hard gewerkt, maar we gaan niet vooruit. McKinsey & Company deed internationaal onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. Hoe wereldwijd de beste onderwijssystemen steeds beter worden”.

Welke concrete stappen moeten er gezet worden om ons onderwijs zo in te richten dat de  leerlingen goed op de toekomst worden voorbereid?

De kern:
• Investeren in de leraren van nu: “Een professional dat ben je niet, dat word je door van elkaar te leren, met je deur open”
• Investeren in de leraren van de toekomst: “ Zorg ervoor dat de uitblinkers de volgende generatie opleiden” .
• Investeren in schoolleiders: “ Minimaal 40 % van je tijd aan leraren en aan het verbeteren van onderwijskwaliteit kunnen besteden” .

Door wie?
Arne Gast, partner bij McKinsey en Hans van Hest, directeur van de Meester Kremerschool, laten je in een inspirerende presentatie zien hoe zo’n verbetertraject er in de praktijk uitziet. De Meester Kremerschool in Nederhorst den Berg draait inmiddels volop mee in het verbetertraject dat door MCKinsey begeleid wordt. Op YouTube kun je vast de presentatie zien die Arne Gast heeft gegeven op TEDxAmsterdamED.

Voor wie?
Voor alle leerkrachten, IB ers en directeuren van Villa Primair. Introducees: geinteresseerden van buiten Villa Primair en buiten het onderwijs, zijn van
harte welkom! Om alles goed te kunnen organiseren is het voor ons van groot belang dat we weten hoeveel mensen er aanwezig zijn. We vragen je om je aan te melden door een mail te sturen naar: Villa.academie@gmail.com

Waar?
De vergaderruimte in ‘de Villa’ van Villa Primair , Amersfoortsestraatweg 180C, 1272 RR Huizen,  telefoonnummer:  035-5257578.
Wij zijn gevestigd in een villa op het terrein van ‘Visio’. Klikt u hier voor de plattegrond van het terrein.

Wanneer?
Op woensdag 13 februari van 14.30 tot 16.30 uur.

Om vast in je agenda te zetten:
Het volgende Villa Café “De school beweegt”, over bewegingsonderwijs, door Frank Wolfs, vindt plaats op woensdag 20 maart.

Voor het laatste nieuws en ideeën kun @VillaAcademie volgen op twitter

Villa Academie is het kennis, innovatie en inspiratie platform van Villa Primair. Onder deze stichting vallen 24 scholen (28 locaties). Onze scholen worden bezocht door 5500 leerlingen. Villa Academie is de plek om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren.  Ons motto: iedereen mag schitteren.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie