profiel

Baudy Wiechers


Baudy Wiechers
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter
facebook
Maandelijkse inspiratiedag Educatieve Onderneming

15 februari 2013

Baudy Wiechers

Baudy Wiechers en Margo Bruins hebben het initiatief genomen tot het opstarten van maandelijkse inspiratiedagen rondom de ‘Educatieve Onderneming’ – een integrale leer-, leef- en werkplek waar jonge mensen zich gezond kunnen ontwikkelen. Zo’n plek  wordt vormgegeven met  ondernemers en draait als een zelfstandige onderneming. De eerste dag vond plaats op 30 januari. Studenten en stafleden van De Ruimte in Soest deelden hun kennis, kunde, ervaring en inspiratie. Op de volgende data is er weer en nieuwe gelegenheid: 27 februari, 27 maart, 24 april en 5 juni. Je kunt als deelnemer de ecologie ervaren van een Educatieve Onderneming. 

De inspiratiedag (deelnamekosten 100 euro) is bedoeld voor mensen die actief nieuwe elementen willen toevoegen aan hun eigen leren, leven, werk en ideaal. Vanuit het bedrijfsleven en het onderwijsveld is veel belangstelling voor deze vorm van leren, leven en werken. Deze dag, die georganiseerd wordt op democratische school De Ruimte in Soest, geeft handvatten om direct mee aan de slag te gaan. Als je zelf een Educatieve Onderneming overweegt, is dit een uitgelezen kans om te starten met het realiseren van je droom.

Je krijgt een goed beeld over hoe een democratische school als Educatieve Onderneming werkt door te participeren in:

– sociocratisch kringenwerk
– het consentspel
– jong ondernemerschap
– het ARTelier
– het leren van lessen
– het spelen van spellen

Binnenkomst is tussen 9.00 en 9.30 uur en de dag eindigt omstreeks 16.30 uur.

Normale prijs voor deze dag is € 150,- p.p. Voor de januari bijeenkomst geldt een speciale prijs van € 100,- p.p.

Margo Bruins en Baudy Wiechers zijn beiden pioniers en experts in het opzetten van Educatieve Ondernemingen

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie