profiel

Job Christians


Job Christians
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Waar vind je de moed om licht te laten schijnen op de lastige adventsvakjes met de duistere verhalen?’ hetkind.org/?p=60931

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Pasi Sahlberg op 14 en 15 mei terug voor Masterclass in Rotterdam en Driebergen

25 februari 2013

Job Christians

Medio mei 2013 brengt de Finse onderwijskundige Pasi Sahlberg – auteur van het boek Finnish Lessons – opnieuw een bezoek aan Nederland. Na zijn driedaagse in januari (Amsterdam, Zwolle en Deurne) , waarin hij vooral ons inspireerde over het Finse onderwijs, bezoekt hij dit voorjaar een aantal Nederlandse scholen en kunt u op 14 en 15 mei (middagsessie) opnieuw aan een masterclass deelnemen, onder meer in theater Maitland op landgoed De Horst in Driebergen. Lees verder.

Van 16 t/m 18 januari 2013 bezocht Pasi Sahlberg Nederland voor de presentatie van de Nederlandse vertaling van zijn boek Finnish Lessons. (Klik hier voor een foto-impressie) In zijn boek vertelt hij de geschiedenis van de Finse onderwijsvernieuwing. Sahlberg beschrijft hoe de Finse strategie en tactiek verschillen van die van de wereldwijde onderwijsvernieuwings-beweging. Het boek gaat in op de rol van de leerkracht en de relatie tussen onderwijs hervorming en verschillende sectoren van de samenleving. De auteur beschrijft hoe Finland zijn successen boekte, zonder door een controversieel proces te gaan van implementeren van competitie of verantwoording op basis van toetsing.

Masterclass woensdag 15 mei.

In Driebergen (theater Maitland, landgoed De Horst)

12.30 – 13.00 – inloop
13.00 – 13.15 – opening
13.15 – 14.45 – masterclass
14.45 – 15.00 – vragen en antwoorden

Deelnamekosten zijn 125 euro, inclusief boek en discussiekaarten.

Informatie hier en inschrijven achter dezelfde link

Studiereis

Van 15 t/m 20 september 2013 organiseren Stichting de Brink en Onderwijs Maak Je Samen een studiereis naar het land van Pasi Sahlberg, een van de meest invloedrijke onderwijshervormers van dit moment.

In deze studiereis bekijken we hoe Finland uitstekende leerprestaties neerzet door het vakmanschap van leraren, het ontwikkelen van leiderschap en het creëren van duurzame onderwijsontwikkeling.

Op alle lagen is er in Finland veel aandacht voor het vergroten van de onderwijskwaliteit. We bezoeken het ministerie, de lerarenopleiding op de universiteit, scholen, etc. en ontmoeten beeldbepalers en vooraanstaande onderwijsvernieuwers.

Het accent van de reis ligt op het primair onderwijs, het verbeteren van taal- en rekenprestaties, het versterken van een lerende cultuur en het imago van de leraar. Tijdens de studiereis pendelen we constant tussen de Nederlandse kwaliteitsagenda, uw eigen praktijk, kennis van veranderprocessen, het gedachtengoed van Pasi Sahlberg en de waargenomen praktijk in Finland.

Kosten:

De kosten van de studiereis zijn € 2235,- . Dit bedrag is inclusief de vlucht(en), overnachtingen en ontbijt, schoolbezoeken, lezingen en overige bezoeken. Zodra het exacte programma bekend is, zult u hierover via de nieuwsbrief en website van Onderwijs Maak Je Samen geïnformeerd worden.

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie