profiel

Anite van Oijen


Anite-van-Oijen
Bekijk mijn profiel

Carolyn Nagtzaam


Carolyn Nagtzaam
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Wat neem je mee van een bezoek aan Reggio Emilia?

28 februari 2013

Anite-van-Oijen

Geplaatst in: Partnerschap, Legitimering

Een aantal groepsleiders van Antonius Abt bezocht de Italiaanse stad Reggio Emilia. Daar wordt in het onderwijs aan jonge kinderen veel verdieping gegeven vanuit de kunst en cultuur. In deze fotoreportage laat Carolyn Nagtzaam – onderbouwleidsters – zien hoezeer zij geïnspireerd zijn. Via onderschriften en voorbeeld vertalen zij het bezoek aan de Italiaanse Po-vlakte -aan de scholen in deze stad van een kleine 200.000 inwoners – naar hun dagelijkse onderwijspraktijk. Dit artikel stond eerder in Mensenkinderen.

Achter Reggio Emilia artikel vindt u de volledige reportage.

Anite van Oijen en Carolyn Nagtzaam zijn onderwijskundig schoolleider en onderbouwgroepsleider van Antonius Abt te Engelen. Dit artikel is met toestemming  overgenomen van het blad Mensenkinderen.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie