profiel

Jelmer Evers


Jelmer Evers
Bekijk mijn profiel

Alette Baartmans


Alette Baartmans
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Vier jaar en ze had nu al het gevoel dat ze tekortschoot’ hetkind.org/?p=60202

Ongeveer 10 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
#Geenschool en Jelmer Evers: ‘Persoonlijke aandacht voor de leerling, binnen een laboratorium aan verbinding’

7 maart 2013

Jelmer Evers

Geplaatst in: Samenleving, Legitimering

Eind 2012 zochten Kennisland en Vrij Nederland naar Radicale vernieuwers in onze samenleving: interessante eenlingen en collectieven die zoeken naar oplossingen voor een betere wereld. Deze zoektocht leverde bijna 400 tips op. Een jury maakte gisteren in Amsterdam de prijswinnaars bekend. Vanuit het onderwijsveld behoorden het project GeenSchool (van Alette Baartmans) en UniC-leraar Jelmer Evers tot de 25 uitverkorenen. Beide deelden hun geluk gisteren met hun twitter-volgers. En Herman Wijffels reikte de prijzen uit. ‘De toekomst gaat over persoonlijke aandacht voor iedere leerling, binnen een laboratorium van verbinding’.Yes!’

In 2012 verkozen de krant The Observer en denktank Nesta de vijftig ‘New Radicals’ van Groot-Brittannië. De lijst bestond uit personen en organisaties die met praktische, radicale oplossingen maatschappelijke problemen aanpakken. Van klimaatverandering tot vergrijzing, van onderwijs tot jeugdwerkloosheid: The New Radicals staan voor ‘verse ideeën die de wereld kunnen redden’. 

Nederlandse vernieuwers

Geïnspireerd op The New Radicals, ging Vrij Nederland – samen met Kennisland – op zoek naar de Radicale vernieuwers van Nederland. Bijvoorbeeld: een bank zonder winstoogmerk. De basisschoolleraar die een compleet nieuw onderwijssysteem bedenkt. Het bedrijfje dat een mobiele telefoon maakt waarvan alle onderdelen milieuvriendelijk worden geproduceerd. De vrijwilligersorganisatie die een overbelaste crisisdienst ondersteunt.

Samen met Kennisland, een denktank die zich inzet voor maatschappelijke vernieuwing, werd een lijst samengesteld van de geheime wapens van Nederland: mensen en organisaties die op eigen kracht de wereld een beetje beter te maken.

Criteria

Wat is precies een ‘radicale vernieuwer’ en naar wie zijn we op zoek? Onder ‘radicaal’ verstaan we:
– bereid om risico’s te nemen
– non-conformistisch
– de wereld beter willen maken
– een nieuwe aanpak hebben voor complexe vraagstukken

Daarnaast zochten VN ‘vernieuwers’ die minstens zes maanden ‘radicaal vernieuwend’ bezig zijn in de praktijk, die gestationeerd zijn in Nederland en voor wie winst maken niet het eerste oogmerk is.

Met Geen School kreeg Allet Baartmans de erkenning voor haar werk en inspanningen. Meer lees je op de website.
Ook Jelmer Evers 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie