profiel

Elsbeth Teeling


Elsbeth Teeling
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Wat kan een kind al? Goed kijken om kind op eigen vermogen aan te spreken

14 maart 2013

Elsbeth Teeling

Aanpassen, opstandig worden, werkhoudingproblemen vertonen of juist faalangstig worden. Dat zijn gedragingen die kinderen kunnen gaan vertonen als ze niet op hun vermogen worden aangesproken of uitgedaagd. Elsbeth Teeling besteed aandacht aan het onderwerp in een interview met Anke Wennekers,  orthopedagoog bij Marant. ‘Een kleuter die thuis al redelijk gedetailleerd mensen kon tekenen, kan in groep één terugvallen op het tekenen van ‘koppoters’. Omdat hij dat om zich heen ziet. Omdat het blijkbaar zo hoort.’  Een pleidooi voor vroeg signaleren, om het kind te laten excelleren. 

Je herkent ze niet altijd. De hoogbegaafde kinderen, of de kinderen met een ontwikkelings- voorsprong. En dat is nou precies wat het lastig kan maken voor het kind, maar ook voor de leerkracht en de ouders. Ook al zien ouders thuis een kind dat verder is dan andere kinderen van die leeftijd, dat wil nog niet altijd zeggen dat het kind dit gedrag ook op school laat zien. Kinderen zijn er mees- ter in om zich binnen de kortste keren aan te passen.

Lees Meer

Elsbeth Teeling schreef dit artikel voor Marant, een adviesorganisatie voor onderwijsontwikkeling en onderwijszorg. 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie