inspiratie, legitimatie en verbinding
Deze website wordt inmiddels elke maand meer dan 150.000 keer bezocht! De verhalen komen van leraren, schoolleiders, bestuurders, ouders/opvoeders en onderwijsbetrokkenen zelf.
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

profiel

Heleen de Bruijn


Heleen de Bruijn
Bekijk mijn profiel

Stemming van hetkind
twitter

‘De beste leerschool blijkt maar weer dat je de dingen zelf moet ervaren’ hetkind.org/?p=57360

Ongeveer 2 weken geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Onderwijsteams: ‘Meer tijd om dingen te ontwikkelen en leerlingen aandacht te geven’

16 maart 2013

Heleen de Bruijn

Wiskundedocent Jelle Siemonsma heeft twee klassen op het Zuyderzeecollege in Lemmer onder zijn hoede.  Onderwijs-assistente Esther ten Kate helpt door met een van de groepen apart te werken, als Jelle met de andere groep bezig is. Een film over  ‘Onderwijsteams’  – een van de vijf experimenten van InnovatieImpuls Onderwijs (IIO). ‘Meer tijd om dingen te ontwikkelen en leerlingen meer aandacht te geven.’ 

Reden voor het opzetten van InnovatieImpuls Onderwijs is nieuwe ideeën genereren om de kwaliteit van het onderwijs te handhaven en te zorgen dat de werkdruk niet toeneemt, wanneer een groot aantal leraren als gevolg van de vergrijzing het onderwijs verlaat. Binnen de InnovatieImpuls Onderwijs worden vijf, door scholen zelf ontwikkelde, innovatieprojecten op ruim 150 experimentscholen uitgevoerd. Het Zuyderzeecollege in Lemmer één van de deelnemende scholen aan dit experiment.  Bekijk hun filmpje.

Dit filmpje werd aangedragen door Jos van Kuik van Kennisland.