profiel

Michel van Ast


Michel van Ast
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Zeker weten wat te doen, in alle situaties, is een illusie’ hetkind.org/?p=50746

Ongeveer 2 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
The Crowd in Ridderkerk: ‘Lesactiviteit ontwerpen én testen met collega’s en leerlingen’

17 maart 2013

Frans-Droog

Geplaatst in: Partnerschap, Samenleving,

Op woensdag 27 maart nodigt The Crowd je als leraar uit om aan co-creatie te doen. In Ridderkerk – op het Farelcollege – is er de workshop So You Think You Can Teach, een leuke manier om in korte tijd een lesactiviteit te ontwerpen én te testen. Dat doe je samen met collega’s (lees: andere Crowd-deelnemers) en leerlingen. Het heeft alles van een wedstrijd en natuurlijk vraagt het enige kwetsbaarheid van je. Door echter samen te werken met een collega en daardoor kennis, ervaring en creativiteit te delen, biedt het een rijke basis voor een mooie opbrengst. Meld je aan.

Plaats en tijden:
Woensdag 27 maart 2013 10:00 – 16:00 – Farelcollege Kastanjelaan 50 2982 CM Ridderkerk

Programma
In de ochtend wordt je gekoppeld aan een collega (andere deelnemer). Uit de hoge hoed komt jullie opdracht: ontwerp een lesactiviteit over … door gebruik te maken van … Samen krijg je twee uur de tijd om dat te realiseren. Je hebt daarbij toegang tot diverse bronnen.

In de middag voer je de lesactiviteit uit met een groep(je) leerlingen. Je kunt dus meteen testen of wat jullie hebben bedacht ook echt werkt. Aan het einde van de dag ‘beoordeelt’ een deskundige jury, uiteraard voor het merendeel bestaande uit leerlingen, jullie lesactiviteit. Maar, meedoen is belangrijker dan winnen 😉

Opbrengst
Aan het einde van de dag heb je uiteraard een eigen ontworpen èn geteste lesactiviteit. Maar vanzelfsprekend delen we alle lesactiviteiten met elkaar (en de rest van The Crowd).

Lees verder

The Crowd is een open professionele leergemeenschap, een netwerk en een platform voor onderwijsprofessionals die de regie voor een levenlang leren in eigen hand willen houden en samen willen werken aan inspirerend onderwijs voor de toekomst. Bij The Crowd ben je in goed gezelschap, sluit je aan!

Hoe werkt The Crowd?
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie