profiel

Rob van der Poel


robvanderpoel
Bekijk mijn profiel

Nickel van der Vorm


Nickel van der Vorm
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

De wondervraag: ‘Stel dat… morgen alles anders is’ hetkind.org/?p=50208

Ongeveer 8 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Zomerfestival Learning Lane in Driebergen, met jouw workshop? Reageer vóór 15 april a.s.

19 maart 2013

robvanderpoel

Geplaatst in: Samenleving,

Een oproep om een inspirerende workshop te verzorgen op Learning Lane, het zomerfestival op landgoed De Horst in Driebergen waar kennis delen centraal staat. De online bezoekers van hetkind.org wordt de gelegenheid geboden om op donderdag 29 of vrijdag 30 augustus  van waarde te zijn op dit tweedaagse festival voor en door HR-professionals, P&O-ers, trainers, opleiders, coaches, organisatie-ontwikkelaars en -adviseurs. Heeft u een workshop van 1,5 uur dat past binnen het thema ‘Ontwikkelen en perspectief nemen’ , dan kunt u ons schrijven vóór maandag 15 april.  Voor meer informatie zie onder.

Reageer vóór 15 april a.s.!!! naar redactie@hetkind.org

Learning Lane is een 2-daags Zomerfestival in Driebergen voor én door professionals waar kennis delen centraal staat. Het vindt voor het negende opeenvolgende jaar plaats op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus 2012, op het Landgoed de Horst in Driebergen, waar NIVOZ en hetkind gehuisvest zijn.  Beginnende en ervaren professionals op het gebied van HRD, P&O, training, opleiding, coaching, organisatieontwikkeling en -advies kunnen kiezen uit een zeer gevarieerd aanbod van workshops, die door mede-professionals worden aangeboden.

Net als vorig jaar doen wij een oproep in het netwerk van hetkind naar mensen die het leuk vinden om een workshop te geven, die dit jaar moet passen onder het thema: “ontwikkelen en perspectief nemen”. Workshops worden gegeven op donderdag 29 en vrijdag 30 augustus.

Ontwikkelen en perspectief nemen

De tijd van klassikale, frontale instructies is voorbij. Mensen ontwikkelen zich door te construeren. In relatie met hun omgeving. Voor docenten, coaches, en trainers betekent dit dat de goed voorbereide les of workshop niet voldoende is. Er moet een relatie ontstaan tussen ‘leraar en leerling’, waarbij de leraar het perspectief moet kunnen innemen van de leerling. De leerling moet de zin van het geboden herkennen. Geldt dat niet evenzeer voor een organisatie en voor haar medewerkers? Moeten ook zij niet betekenis kunnen geven aan hun werk?  En wat is daarvoor nodig? Do’s and don’ts? Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Als je geïnteresseerd bent, ontvangen we graag zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór 15 april je voorstel. Daarin vertel je wat je gedurende anderhalf uur met een groep van 12 mensen onder dit thema zou kunnen en willen doen. In principe geef je je workshop twee keer en ben je verder gast van de Learning Lane. Een workshop heeft maximaal twee begeleiders. Er staat verder geen vergoeding tegenover.

Geef aan of je een voorkeur hebt voor de donderdag of de vrijdag. Wij laten vóór 1 mei weten of er een plek voor je is. Wij hebben een voorkeur voor workshops die echt in verbinding staan met het thema, die speelsheid en inhoud combineren, en op een aantrekkelijke manier aan potentiële deelnemers kan worden gepresenteerd.

Let op:

Ook al bent u actief binnen het onderwijsveld, de workshop op Learning Lane is voor een andere doelgroep en dient breder worden getrokken en dus verband te hebben met HRD – Human Resource Development en organisatie-ontwikkeling.

De duur van een workshop is 1,5 uur, het aantal deelnemers is maximaal 12 en de mogelijke aanvangstijden zijn 10.15, 13.30 en 15.30 uur.
U geeft een workshop één of twee keer per dag, donderdag of vrijdag. Geef eventueel uw voorkeur aan!

Onze vraag: zet zo nauwkeurig mogelijk wat u in 1,5 uur wilt doen door:

1. Het formuleren van een aansprekende titel
2. In maximaal drie heldere alinea’s waar de inhoud van de workshop over gaat.
3. Eventuele concrete stappen die in 1,5 uur worden gezet of methoden die worden gebruikt.

Alle workshopgevers van Learning Lane hebben vrij toegang tot andere workshops op de betreffende dag en het festival.  De workshop zelf wordt in de maand juni vermeld op de website www.learninglane.nl

Beschrijvingen van uw workshop kunt u sturen naar redactie@hetkind.org
We horen van elkaar.

Dit is een bijdrage van Rob van der Poel, vanuit de community van hetkind.

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie