profiel

Arno van Uden


arnovanuden
Bekijk mijn profiel

twitter

Juf Kim Vlemmings onderzocht: hoe geef je autonomie-ondersteunend onderwijs zonder dat de structuur verloren gaat? hetkind.org/?p=64480

Ongeveer 6 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Het leven van een kind op een ‘gestandaardiseerde’ planeet

22 maart 2013

arnovanuden

Op een gestandaardiseerde planeet lijkt alles te lopen zoals het lopen moet, de mensen zijn tevreden. Maar één bewoner, één kind is echt gelukkig. Hij onderneemt, onderzoekt, is creatief, ondeugend, vrolijk en wil leren. Daartoe zoekt hij de grenzen op, tot ontsteltenis van zijn omgeving. Leraar Arno van Uden zag het onderstaande filmpje van ex-ET en vroeg zich af: waar begint het systeem zijn invloed te krijgen en waar mag het individu zijn eigenheid en waarde toevoegen? De parallel met onze eigen onderwijs- en opvoedingspatronen is snel gemaakt. 

Filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=Fce5uG18ZTI

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie