profiel

Nico van der Meer


nico van der meer
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

Over lef & leren: wankelmoed, kleerscheuren, adventskalenders en kastanjes hetkind.org/?p=60211

Ongeveer 5 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Educatief diner met Kees van der Wolf: Gedrag van kinderen centraal

23 maart 2013

nico van der meer

Geplaatst in: Opvoeding, Legitimering

NTO Effekt organiseert dit schooljaar vier Educatieve Diners. De ingrediënten: een fijne accommodatie, een boeiend spreker, een thema en een voedzame, eerlijke maaltijd. Op donderdag 11 april spreekt Kees van der Wolf als laatste in de rij vanuit het thema ‘Gedrag van kinderen centraal’. U kunt zich aanmelden voor de lezing die zal plaatsvinden in de regio Brielle, én eventueel het aansluitende diner. Meer informatie onder.

16.00 uur inloop,
16.30 – 17.45 uur lezing.
18.00 – 19.45 uur diner.

Kees van der Wolf  studeerde pedagogische en onderwijskundige wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1984 promoveerde op een onderzoek naar schooluitval in het primair onderwijs. Hij werkte 35 jaar aan deze Universiteit, de laatste vijf jaarals bijzonder hoogleraar. 

Kees van der Wolf stelt: De onderwijsleersituatie staat centraal, vooral het denken en handelen van leraren. Het gaat om hun visie, houding, overtuigingen en gevoelens ten opzichte van gedragsproblemen en hun strategieën: wat doen leerkrachten om gedragsproblemen te voorkómen, te beperken of op te lossen? Deze lezing ondersteunt de deelnemer om een realistische inschatting te maken van de eigen houding en werkwijzen ten aanzien van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van gedrag. Meer info over Kees en zijn werk vindt u op:http://www.deonderwijsadviseurs.nl

Let op dit educatief diner vindt niet plaats in Ridderkerk, maar in de regio Brielle. Meer informatie volgt.

Doel en werkwijze: Een interessante, inspirerende spreker houdt een (interactieve) lezing van  60-75 minuten. Het laatste deel van de lezing is het kunnen stellen van vragen aan de spreker. Na de lezing kan er gebruik gemaakt worden van bescheiden doch voedzame maaltijd. Tijdens deze maaltijd kan het gesprek onderling worden gevoerd maar ook met de spreker.

De kosten: De kosten voor deelname bedragen € 35,–.  Inclusief maaltijd bedragen de kosten € 60,– Vanaf vier diners geldt een combinatietarief u ontvangt 20 euro korting. Inschrijven vooraf is noodzakelijk, na betaling is inschrijving definitief.  Annuleren is niet mogelijk, wel kun je kosteloos een vervanger sturen ( na bericht )

Meer informatie  info@nto-effekt.nl 0174-441333

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie