profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Wie niet onder druk staat, kan veel beter naar zichzelf kijken hetkind.org/?p=63548

Ongeveer 55 minuten geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Getekend verhaal over professionele ruimte en de betekenis van het ‘professionele gesprek’

28 maart 2013

Rikie van Blijswijk

Hoge werkdruk en de grootschaligheid liggen ten grondslag aan ‘saai onderwijs’ en ‘slechte resultaten’.  Maar prof. dr. Huib de Jong – recent benoemd tot rector van de Hogeschool van Amsterdam en lid van het bestuurscollege van de Universiteit van Amsterdam – signaleert dat kleinere organisaties dezelfde argumenten aanvoeren. Er moet dus meer aan de hand zijn! Waarom lukt het het ene onderwijsteam wél om goed onderwijs en tevreden studenten te realiseren én anderen juist niet? Zijn verhaal is opgetekend –  zoals bij de SRA-animatie van Sir Ken Robinson – en het bekijken en beluisteren meer dan waard: ‘Wat een team tot een dreamteam maakt? Het professionele gesprek!’

Prof. mr. Huib de Jong is op 1 maart benoemd tot rector van de Hogeschool van Amsterdam en lid van het bestuurscollege van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Hogeschool (HvA). Hij is als zodanig de opvolger van onderwijsminister Jet Bussemaker. Daarvoor was hij vicevoorzitter van het CvB van de Hogeschool Utrecht, met de portefeuilles onderwijs, onderzoek en personeelsbeleid onder zijn hoede. Daarnaast is De Jong al sinds 1980 verbonden aan de Universiteit Twente, sinds 1991 als hoogleraar. In de periode 2000-2004 was hij lid van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.

Hogeschool Utrecht

Oudenoord 330
3513 EX, Utrecht
088 481 81 81

Twitter: @info_HU     Kijk ook op de website

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie