profiel

Marcel van Herpen


Marcel van Herpen
Bekijk mijn profiel

twitter

Voorstelling voor onderwijsfilmprijs van het jaar, deel 2: Pauze! hetkind.org/?p=59459

Ongeveer 14 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
EGO Antillen zoekt op St. Maarten enthousiaste leerkrachten. Reageer snel!

31 maart 2013

Marcel van Herpen

Geplaatst in: Verantwoordelijkheid,

Stichting E.G.O. St. Maarten (Nederlandse Antillen) zoekt enthousiaste leerkrachten. Heb je zin om het komende schooljaar in de zon te werken, op een school die het concept ErvaringsGerichtOnderwijs als leidraad heeft? En neem binnen twee weken contact op met Marcel van Herpen. Bekijk hier naar beelden en lees de verhalen van leraren en onderwijskundigen die eerder een periode op het eiland werkzaam zijn geweest.

Op Sint Maarten was ruim tien jaar geleden al sprake van kinderen met een hele complexe thuissituatie.  Dat was merkbaar aan hun excessieve gedrag. Kinderen gedroegen zich vaak agressief en luisterden niet naar de leerkrachten. Er moest iets gebeuren. Henri Brookson, directeur van de Zr. Marie Laurence school ging op zoek naar een antwoord. Hij ontmoette Marcel van Herpen van het expertisecentrum E.G.O. Nederland. Daarmee is een langdurige vriendschap, uitwisseling en kennisdeling tussen Nederland en Sint Maarten een feit. Lees verder

Een bijdrage van Roland Schut, die in 2011 Sint Maarten bezocht.

En een interview met leraar Carm Barten (2010), zie ook deze link.

Interview met staflid Lilia Aventurin-Hodge (2010)

Heb je interesse?
Bekijk de website van EGO Antillen en reageer met een mail naar Marcel van Herpen, info@marcelvanherpen.nl

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie