profiel

Sarina Hoogendam


Sarina Hoogendam
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

"Aristoteles heeft 'n common-sense karakter en is op werkelijkheid betrokken. Om het midden te vinden, gebruikt hij 't voorbeeld" #rolmodel

Ongeveer 2 minuten geleden op hetkind's Twitter via Twitter for iPhone

facebook
Thema onderwijscafé hetkind op 5 juni in Rotterdam: Wat is jouw drive? Meld je aan!

5 april 2013

Sarina Hoogendam

In Zwolle, Breda, Den Bosch en Nijmegen is dit schooljaar het initiatief door leraren  genomen om onderwijscafé’s te organiseren. Dat gebeurt met ondersteuning van hetkind. Tussen gemiddeld 30-40 onderwijsbetrokkenen komen bij elkaar, vaak met een thema als vertrekpunt voor een informele uitwisseling, korte presentatie of plenaire dialoog. Op woensdagmiddag 5 juni is een volgend café in Rotterdam. Lerares Sarina Hoogendam – werkzaam op het Educatief Centrum Horizon – is de initiator. Ze ontvangt iedereen graag vanaf 16.30 uur op haar inspirerende werkplek, tussen collega’s. Het thema is ‘ Wat is jouw drive?’  Lees meer achter Thema onderwijscafé Hetkind RotterdamJe kunt je  aanmelden bij: Rotterdam@hetkind.org. 

Kinderen gedijen als ze worden omringd door toegewijde mensen met een hoge graad van pedagogische bekwaamheid. Natuurlijk zijn dat ouders en leerkrachten, maar ook tal van anderen doen er toe in de ontwikkeling van de jeugd: zoals sportcoaches, kunstenaars, wijkagenten, zorgprofessionals, vrijwilligers, leermeesters en medewerkers in de kinderopvang…….

We zijn allemaal bewoners van ‘a village to raise a child’.

Het eerste Rotterdamse hetkind-Onderwijscafé is er dan ook voor iedereen met een pedagogische opdracht, binnen of buiten de school, vrijwillig of beroepshalve. De bijeenkomst vindt plaats op 5 juni van 16.30 tot 20.00 in het Educatief Centrum Horizon. Het leerwerkbedrijf HORECA zorgt gedurende de middag en avond voor broodjes en drankjes. 

Het Educatief Centrum is een expertisecentrum voor transitieonderwijs dat jongeren met gedragsproblemen toe leidt naar een duurzame plek in de samenleving. Het perspectief dat deze jongeren geboden wordt is een plaats op de arbeidsmarkt, ondersteuning bij het invullen van de vrije tijd of een vervolgopleiding.

De bijeenkomst biedt de mogelijkheid voor ontmoeting en om met elkaar het feest van herkenning te beleven. Daarnaast zijn er twee bijzondere gasten:

* De eerste is Wim Pak van de Bloemhofschool op Rotterdam Zuid.

Deze school heeft zich in zo’n  tien jaar tijd van een achterstandsschool ontwikkeld tot een bloeiende leergemeenschap die naast een intelligente aanpak voor de basisvaardigheden ook aandacht geeft aan tuinieren en koken, aan beoefening van judo en andere sporten, aan filosofie en kunstbeoefening. De school kent bovendien een sterke ouderbetrokkenheid en een groeiende inbedding in de wijk. Tex Gunning heeft, in zijn Nivoz lezing van 2011,  de Bloemhofschool als voorbeeld genoemd van ‘value based education’.

* Daarnaast zal Hans van der Vlugt, directeur Lerarenbeleid van het ministerie van OCW acte de présence geven.

Hij zal ons bijpraten over actuele ontwikkelingen in het lerarenbeleid en met ons spreken over hoe het ministerie aankijkt tegen bewegingen als hetkind en Leraren met  Lef. Het ministerie van OCW gaat graag de dialoog aan met leraren en Van der Vlugt is daar zelf ook nadrukkelijk een exponent van. Het gesprek is natuurlijk van leraren van belang, maar zal ook zeker de moeite waard zijn voor de andere professionals in het pedagogische domein.  

De toegang is gratis, maar er wordt wel een vrijwillige bijdrage voor de onkosten gevraagd. 

Aanmelden kan via Rotterdam@hetkind.org o.v.v. Onderwijscafé Rotterdam.

Graag bij de aanmelding uw naam, functie en naam instelling vermelden.

Tot woensdag 5 juni!

Horizon Educatief Centrum

Schiemond 8
3029 NP Rotterdam
T: 010-2110150

Laatste onderwijscafé van het schooljaar: op 26 juni in Zwolle

Op woensdagmiddag 26 juni is het laatste Onderwijscafé van het jaar , opnieuw in Zwolle. Meer informatie vind je achter deze link.
Geef je op via m.dogger@hetkind.org

Het Onderwijscafé is een informele bijeenkomst van mensen uit het onderwijs die uitgangspunten van hetkind voor goed onderwijs ter harte nemen en daarbij hun eigen handelen en vorm daardoor ontdekken. Samen kijken we naar de uitdagingen van dit moment: van jezelf/de ander, van jouw school of organisatie; de maatschappij, de wereld.

Woensdag 5 juni, 16.30 uur inloop, 17.00 uur start.  Koffie met broodjes bij aanvang en borrel met hapje na afloop.

Het Educatief Centrum is een expertisecentrum voor transitieonderwijs dat jongeren met gedragsproblemen, toe leidt naar een duurzame plek in de samenleving. Het perspectief dat deze jongeren geboden wordt is een plaats op de arbeidsmarkt, ondersteuning bij het invullen van de vrije tijd of een vervolgopleiding.

Op het Educatief Centrum wordt al werkend geleerd! Het accent ligt op bieden van perspectief door samen met de jongeren persoonlijke realistische doelen na te streven. Het EC is onderdeel van Horizon, een organisatie voor jeugdzorg en speciaal onderwijs. Horizon Jeugdzorg en Onderwijs richt zich op behandeling en begeleiding van jongeren van 0 tot 23 jaar met gedragsproblemen.

 

Eerdere café’s in het land:

Zwolle

Den Bosch

Driebergen

Breda

Nijmegen

 

 

 

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie