profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter

Een onderwijsconcept waarbij leraren op een bepaalde manier 'in de wereld zijn' . Inspiratie vooraf aan de Masterclass op 5 april in Leiden. Welke plek heeft verwondering in het curriculum? En hoeveel ruimte is er voor een onderbreking van het lesrooster? linkedin.com/pulse/een-onde…

Ongeveer 4 uur geleden op NIVOZ-platform hetkind's Twitter via Twitter Web Client

facebook
Film over Mission Hill in Boston aflevering #5: The Eye of the Dragon

7 april 2013

Rikie van Blijswijk

‘Elk kind is een kunstenaar en de kunst voor leraren is te zorgen dat ze dat blijven’. The Eye of the Dragon is het vijfde deel van de film over Mission Hill in Boston – de bakermat van The Essential Schools. De documentaire verschijnt in tien afleveringen online. Elke twee weken is er een nieuwe aflevering. ‘Volwassenen op Mission Hill  waarderen elk kind om zijn fantasie en nieuwsgierigheid.’

Het tweede thema in een schooljaar komt altijd van ver weg en van lang geleden.  Dit jaar is het Oude China het schoolbrede thema. De hele school wordt als China ingericht met de muziek, de symboliek, Chinees voedsel en … de draak. Voor de volwassenen en de kinderen een uitgelezen kans om hun fantasie en nieuwsgierigheid op uit te leven. Tenslotte wordt met de gehele gemeenschap het project afgesloten.

Aflevering 5: ‘The Eye of the Dragon’

 

Kijk voor meer kijk- en lees- luister en doebronnen over dit thema op deze website

Mission Hill K-8 School

20 Child Street  *Carolina Avenue Ramp Entrance*
Jamaica Plain, Boston, MA 02130
www.missionhillschool.org

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie