profiel

Annonay Andersson


Annonay Andersson
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
‘Co-intelligentie bevindt zich niet in losse delen, maar in relaties’

18 april 2013

Annonay Andersson

In acht minuten vat Jan Bommerez samen wat hij verstaat onder ‘co-intelligentie’: de intelligentie van een levend, complex systeem. Relaties bepalen deze intelligentie, niet de losse elementen. ‘Synergie’ is een synoniem van deze gezamenlijke energie. Synergie ziet hij als water; het is open en heeft flow, een echt ‘eco-systeem’. Daarentegen zijn mensen meestal ijsklontjes; dicht en vol weerstand, een ‘ego-systeem’ in plaats van het coherente eco-systeem.

Bommerez licht toe hoe teams, groepen en de maatschappij kunnen toewerken naar synergie. ‘When you want synergy in a group, you not only need to tolerate differences, you need to appreciate them.’ 

Jan Bommerez (België, 1951) woont in Californië. Hij werkt hoofdzakelijk met management teams en directieteams. Hij spreekt regelmatig in Europa op congressen en voor organisaties als KPN, Pfizer, Philips. Hij is auteur van de bestsellers ‘FLOW en de kunst van het zakendoen’ en ‘Kun je een rups lerenvliegen?’

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie