profiel

Barbara Sparreboom


Barbara Sparreboom
Bekijk mijn profiel

Wat is voor jou de onderwijsfilm van 2017?
twitter

‘Lars werd gepest op school en mijn zoon was één van de daders’ hetkind.org/?p=57027

Ongeveer 7 uur geleden op hetkind's Twitter via hetkind website

facebook
Masterclass Sahlberg op middag 14 mei in Rotterdam en 15 mei in Driebergen

18 april 2013

Barbara Sparreboom

Barbara Sparrenboom kondigt de Masterclasses van Pasi Sahlberg aan, op 14 en 15 mei in Rotterdam (Erasmiaans College) en Driebergen (landgoed De Horst).  De Finse onderwijskundige bezoekt Nederland voor de tweede keer in een tijdsbestek van vier maanden, opnieuw op verzoek van OMJS en stichting De Brink.  Ze stuurt er een inleidend artikel bij als opwarmer. Hij zal naast deze twee studiebijeenkomsten  ook een kijkje nemen op een aantal Nederlandse scholen. Deelnemers ontvangen, naast de inspirerende masterclass ook het boek ‘Finnish Lessons’ en het discussiespel gebaseerd op de tweets van Pasi Sahlberg.  Meer informatie en inschrijven kan via de website.  

Wat kunnen we leren van de successen van het Finse onderwijs?

Op 16, 17 en 18 januari jongstleden bracht Pasi Sahlberg, auteur van Finnish Lessons, een bezoek aan Nederland. Tijdens deze drie dagen heeft Sahlberg in drie masterclasses ruim 700 leraren, IB’ers en schoolleiders geïnspireerd met zijn boeiende verhaal. Daarnaast heeft hij gesproken met ruim 40 beleidsmedewerkers van het ministerie van OCW, gedineerd met het bestuur en leden van de PO-raad en is hij op boeiende wijze geïnterviewd door prof. Dr. Luc Stevens. Het interview is in delen op deze site te bekijken.

Aan vele tafels is én wordt gesproken over wat wij in Nederland kunnen leren van de Finse paradoxen.

Op 14 en 15 mei 2013 zal Pasi Sahlberg opnieuw een bezoek brengen aan Nederland. Dit keer niet alleen om ons te laten leren van het Finse onderwijs, maar ook om te leren van Nederland.  Sahlberg zal twee masterclasses verzorgen;  dinsdagmiddag 14 mei in Rotterdam op het Erasmiaans College en op woensdagmiddag 15 mei in Driebergen op landgoed De Horst.

Deelname €125,- p.p. inclusief een exemplaar van Finnish Lessons (Nederlandse vertaling)
en de Discussiekaarten (t.w.v. € 54,90).

14 mei 2013: Masterclass Erasmiaans College Rotterdam

  • 12.30 – 13.00 – inloop
  • 13.00 – 13.15 – opening
  • 13.15 – 14.45 – masterclass
  • 14.45 – 15.00 – vragen en antwoorden

    15 mei 2013: Masterclass De Horst Driebergen

  • 12.30 – 13.00 – inloop
  • 13.00 – 13.15 – opening
  • 13.15 – 14.45 – masterclass
  • 14.45 – 15.00 – vragen en antwoorden
Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie