profiel

Rikie van Blijswijk


Rikie van Blijswijk
Bekijk mijn profiel

twitter
facebook
Film over Mission Hill, aflevering #6: ‘Eerlijk zijn, net als in een gezin’

22 april 2013

Rikie van Blijswijk

A Year at Mission Hill. Weer een nieuwe aflevering (de zesde) van deze tiendelige serie over de dagelijkse praktijk van een Essential School in Boston. We zijn  halverwege het schooljaar. De  door leraren en leerlingen ontwikkelde ‘sense of community’ is onmiskenbaar.  Teamleden praten erover na hun werk met de kinderen. ‘Je moet eerlijk zijn over de dingen die niet goed lopen, net als in een gezin’, zegt James. Kijk mee. 

Het gemeenschapsgevoel in Mission Hill maakt enerzijds betrokkenheid op leren mogelijk, anderzijds wordt ze door het onderwijs zelf ook weer versterkt.Ouders zijn de belangrijkste partner van de gemeenschap die Mission Hill heet. ‘We hebben de gezamelijke taak de kinderen op te voeden. Dat kan enkele als ouders ons vertrouwen en voelen dat we het beste voor hun kinderen willen’, weet Janera. ‘We willen van ouders dan ook veel over hun kind horen en dat is pas mogelijk door samenwerking, gesprek en vertrouwen’.

Op deze site is nog veel meer te bekijken, te zien, te horen en te doen n.a.v. deze film.

Mission Hill K-8 School

20 Child Street | Jamaica Plain,
Massachusetts
02130 | 617-635-6384

Website: www.missionhillschool.org

Om u beter van dienst te zijn, maakt hetkind.org gebruik van cookies » Meer informatie